Blog
Kolač sa jabukama i bademima
Od gustog, kremastog dna do hrskavog gornjeg sloja ovaj francuski kolač sa bademima i jabukama, oduševio bi i najiskusnijeg poslastičara. Bademi mu daju savršenu teksturu i aromu, jabuke su tu za osvežavajući ukus, a testo je kremasto i meko. Priprema je prilično jednostavna, za ovakvu vrstu deserta, i sve što vam je potrebno jesu odabrani sastojci, pažnja i strpljenje. Ako ste ljubitelji badema i vanile, ovo je prava poslastica za vas.
Hrskavi losos sa bademima
Ovaj recept za hrskavi losos jedan je od onih, jednostavnih, zdravih i neodoljivih recepata, koji vas oduševljavaju. Priprema je izuzetno laka i brza, sastojci izuzetno dobri za vaše zdravlje, a malo mašte je ono što ovo jelo od dosadnog i uobičajenog pretvara u pravu kulinarsku ekstravaganciju.
Zapečena palenta sa sirom i paradajzom
Palenta napravljena od sitnog kukuruznog brašna je dobro poznata namirnica na ovim prostorima. Svako ima svoj omiljeni način pripreme ovog jela, a sve češće čujemo preporuke nutricionista koji nam ukazuju na dobrobiti koje nam ono donosi.
