Blog

Kolač sa jabukama i bademima

Od gustog, kremastog dna do hrskavog gornjeg sloja ovaj francuski kolač sa bademima i jabukama, oduševio bi i najiskusnijeg poslastičara. Bademi mu daju savršenu teksturu i aromu, jabuke su tu za osvežavajući ukus, a testo je kremasto i meko. Priprema je prilično jednostavna, za ovakvu vrstu deserta, i sve što vam je potrebno jesu odabrani sastojci, pažnja i strpljenje. Ako ste ljubitelji badema i vanile, ovo je prava poslastica za vas.

Hrskavi losos sa bademima

Ovaj recept za hrskavi losos jedan je od onih, jednostavnih, zdravih i neodoljivih recepata, koji vas oduševljavaju. Priprema je izuzetno laka i brza, sastojci izuzetno dobri za vaše zdravlje, a malo mašte je ono što ovo jelo od dosadnog i uobičajenog pretvara u pravu kulinarsku ekstravaganciju.

Praznično pesto pecivo

Zapečena palenta sa sirom i paradajzom

Palenta napravljena od sitnog kukuruznog brašna je dobro poznata namirnica na ovim prostorima. Svako ima svoj omiljeni način pripreme ovog jela, a sve češće čujemo preporuke nutricionista koji nam ukazuju na dobrobiti koje nam ono donosi.

Brownies sa jabukom

Brownies sa jabukom je još jedan od slatkih, aromatičnih recepata koji je kao stvoren za jesen! Ovaj topao, mekani i mirišljavi slatkiš će vas sve oduševiti svojom jednostavnom pripremom i dobro poznatim ukusom domaćih kolača.