Blog

Prednosti semena bundeve

Stigla nam je jesen, godišnje doba koje sa sobom donosi mnoštvo svojevrsnih povrća, a samim tim i mnoštvo jesenjih obroka. Jedno od tih mnogobrojnih povrća, a verovatno i najkarakterističnije za jesen jeste bundeva. Bundeva sama po sebi ima mnogobrojne benefite, kao što su bogat sadržaj vitamina, visok nivo antioksidanata, nisku kalorijsku vrednost i slično. Seme … Continued

Burrito

Jednostavan i zdrav recept bogat proteinima, vlaknima i ugljenim hidratima. Pravi se za kratko vreme i uvek možete dodati nešto svoje, nećete pogrešiti!

Guacamole

U ovom blogu smo za vas spremili jedinstveni i lak recept za Guacamole – namaz od avokada koji može da se koristi kao prilog uz glavno jelo ili kao premaz na tostu.

Sve što treba da znate o suncokretu

Šta je suncokret? Suncokret je plod istoimene biljke, koja je ime dobila po svojoj cvetnoj glavi koja podseća na Sunce, veličine 10-30 cm u prečniku. Jedan cvet suncokreta može da proizvede 2000 semenki. Nutritivne vrednosti Iako su dobre za zdravlje, semenke suncokreta ipak treba konzumirati umereno. Imaju veliku nutritivnu vrednost i spadaju u visokokalorične namirnice, … Continued

Lazanja

Lazanja je kulinarsko jelo sastavljeno od naizmenično naslaganih slojeva ravnih kora i crvenog sosa od mesa i belog bešamel sosa, mada fil može da se pravi u bezbroj varijanti.
Treba malo više vremena za pripremu lazanji, ali zbog neodoljivog ukusa to se isplati.