Blog

Sarma za početnike

Neizbežno i omiljeno jelo na Balkanu u prazničnom periodu su naravno sarme! Ovo staro, tradicionalno jelo na našim prostorima je i dalje jedno od najdragocenijih slanih specijaliteta. Mada, iako je često jedemo, priprema nije jednostavna, pa je mnogi početnici u kuvanju izbegavaju. Za hrabre, evo recepta za najukusnije sarme.

Štrudla sa jabukama i suvim grožđem – recept

Štrudla sa jabukama je kolač koji nas zasigurno vraća i detinjstvo. U hladnim danima, topla i mirisna štrudla je baš ono što nam treba, a mi vam predstavljamo malo unapređeni recept za sve slatkokusce.

Šta da jedemo kada nas boli stomak?

Stomačni virusi su česta pojava tokom cele godine, izrazito su neprijatni i iako obično kratko traju, mogu da imaju ozbiljne posledice za opšto stanje organizma. Uz određenu terapiju lekara, obavezna je i dijeta za svaku od ovih tegoba.

Recept za praznične kolačiće

Praznično raspoloženje je i dalje svuda oko nas, ovo su najmagičniji momenti u godini koje provodimo sa porodicom i prijateljima, uz dobro piće i hranu.

Lava kolač – recept

Hladni jesenji i zimski dani sami prizivaju uživanje u čokoladnim poslasticama, a još ako one dolaze u toploj formi, užitak je još slađi. Danas govorimo o lava kolaču, koji je za mnoge vrhunac čokoladnog kolača, jer spaja dva savršenstva: čokoladno testo i tečnu toplu čokoladu, koja preliva iz toplog testa, kao iz čokoladnog vulkana – otuda i naziv – lava kolač.