Blog

Benefiti lešnika za lepšu kožu i bolje zdravlje

Kada je reč o orašastim plodovima, lešnici se često zanemaruju. Ali ne smemo zaboraviti da su lešnici izuzetan izvor mnogih vitamina i antioksidanata i da su zbog toga veoma korisni za naše zdravlje. Otkrivamo 3 zanimljiva razloga zbog kojih bi lešnike trebalo uvrstiti u svakodnevnu ishranu: Lešnici i mladalački izgled kože Prema brojnim istraživanjima, konzumiranje … Continued

Tart sa bademima i breskvama – recept

Ima nešto posebno primamljivo u dezertima poput tarta. Kombinacija maslačaste kore, sočnog voća i bogatog nadeva od badema – pečenog do savršenstva – prava je magija. A kada je to voće savršeno zrela breskva, rezultat je fenomenalan. Ovaj recept za kolač od breskve i badema odličan je prolećni desert koji možete napraviti za svoje prijatelje i porodicu. Jednostavno je, ali ovaj elegantan kolač sigurno će zadovoljiti sva vaša čula.

Odrezak u sosu od bibera – recept

Odrezak je klasično, gurmansko jelo omiljeno širom sveta. Ovo jelo se može spremiti na razne načine, na roštilju ili u tiganju, a služi se sa raznim prilozima i sosevima. Jedan od najpopularnijih soseva u kombinaciji sa odreskom je sos od bibera. Ovaj sos je savršena pratnja odresku jer nadopunjuje bogat ukus mesa.

Jabukovo sirće za negu kose i kože

U ovom blogu postu ćemo navesti 5 razloga zbog kojih treba uvesti jabukovo sirće u svakodnevnu negu kose i kože. Jabukovo sirće popularan je izbor za negu kose i kože. Poznato je da je jabukovo sirće može pomoći u poboljšanju zdravlja kose i kože, jer sadrži esencijalne hranjive supstance i reguliše nivo pH vrednosti. Osim … Continued

Zašto je jod bitan u ishrani?

Važnost joda u ishrani je neprocenljiva. To je esencijalni mineral koji je potreban za normalno funkcionisanje štitne žlezde, koja reguliše metabolizam i druge važne telesne funkcije.