Brownies sa jabukom
-
Kategorija: Slatko
-
Vreme pripreme: 20 minuta
-
Vreme kuvanja: 30 minuta
-
Brownies sa jabukom je još jedan od slatkih, aromatičnih recepata koji je kao stvoren za jesen! Ovaj topao, mekani i mirišljavi slatkiš će vas sve oduševiti svojom jednostavnom pripremom i dobro poznatim ukusom domaćih kolača.
Sastojci:
- ¾ šolje putera
- ½ šolje pirea od jabuke
- 1 ½ šolje svetlo smeđeg šećera
- 2 velika jaja
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice cimeta
- ¼ kašičice muskatnog orašća
- ½ kašičice soli
- 2 jabuke, oljuštene i izrendane
Glazura:
- 3 kašike putera
- 3 kašike javorovog sirupa
- ½ – ¾ šolje ExtraFino šećera u prahu
- ½ kašičice cimeta
- Prstohvat morske soli
Uputstvo:
- Zagrejati rernu na 180 stepeni i pripremiti pleh sa papirom za pečenje.
- Zagrejati puter na srednjoj temperaturi, oko 2-3 minuta, redovno mešajući.
- Skloniti sa ringle i dodati pire od jabuka i 1 šolju smeđeg šećera, pa ostaviti da se ohladi oko 5 minuta.
- Umutiti jaja sa ekstraktom vanile.
- Dodati brašno, prašak za pecivo, cimet, muskatni oraščić i so, mešati dok se sve ne sjedini, pa testo rasporediti na pleh
- U činiji preliti jabuke sa ½ smeđeg šećera i kašičicom cimeta.
- Jabuke rasporediti po testu i peći u rerni 25-30 minuta.
- Kada je kolač ispečen, ostaviti ga da se ohladi i pripremiti glazuru.
- Zagrejati puter na srednjoj temperaturi oko 2-3 minuta, skloniti sa ringle i dodati javorov sirup, šećer u prahu, cimet i malo soli.
- Mešati dok se sve ne sjedini, pa preliti preko kolača.
- Iseći na kocke i služiti hladno.