Blog
Baklava gnezda sa pistaćima
Baklava je jedna od omiljenih orijentalnih poslastica. Postoje različiti načini pripreme ovog slatkiša, ali hrskavo tanko testo, slatki sirup i različite vrste orašastih plodova su osnova za svaki pravi recept za baklavu. Mi smo se odlučili za manje tradicionalan način pripreme ovog slatkiša. Interesantan oblik, dodatak narandže i hrskavih pistaća inovativan su način da jedan od najstarijih i najomiljenijih recepata učinimo još privlačnijim.
Zimska čorba od graška i brokoli
Zima i dalje traje, što znači da je dobro da obratimo posebnu pažnju na naše zdravlje i slušamo istinske potrebe svog tela. Tople čorbe su uvek dobrodošle u hladnim danima, i odličan su način da u našu ishranu uvedemo više minerala i vitamina koji štite naše zdravlje. Ovaj preukusan potaž od brokolija idealan je način da obradujemo svoje telo i svoja čula.
Palenta sa raguom od pečuraka
Palenta je jedan omiljenih priloga u skoro svim kuhinjama sveta. Za to postoji mnogo razloga, među kojima zasigurno jeste i jednostavnost pripreme, kao i činjenica da je jedna od zdravijih opcija kada su u pitanju ugljeni hidrati. Ovog puta donosimo recept za ukusan, aromatičan ragu od pečuraka koji će naš omiljeni prilog podići na novi nivo na kulinarskoj lestvici.
Posna enčilada
Ako ste ljubitelji meksičke kuhinje, imamo odličan recept za vas! Meksička kuhinja poznata je po svojim jakim aromama i svežim ukusima. Kraj ovog prazničnog meseca pravo je vreme za baš ovakve kombinacije. Puna povrća, začina i kremastog sira, ova posna enčilada pravi je izbor za zdrav, lagan, a preukusan zimski obrok.