Tofu sa povrćem i kikiriki namazom
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 10 minuta
-
Vreme kuvanja: 25 minuta
-
Tofu je odličan izvor biljnog proteina, a pored toga sjajan je za sve one koji vole da eksperimentišu sa ukusima i teksturama. Uz malo povrća i pravi sos, od dosadnog, blagog ukusa tofu sira lako i brzo dolazimo do izuzetno ukusnog jela. Ovaj recept je odlična prilika da obradujete svoje telo zdravim i hranljivim obrokom.
Sastojci:
- 2 kašike biljnog ulja
- 1 pakovanje tofu sira
- 2 šolje grubo seckanog kupusa
- 2 šolje cvetova brokolija
- 1 kašika ExtraFino susama (za serviranje)
- 100g ExtraFino pirinča okruglog zrna
Za kikiriki namaz:
- 1 kašika mlevenog ili rendanog đumbira
- 1 čen belog luka
- ½ šolje kikiriki putera
- ¼ šolje soja sosa
- 3 kašike ExtraFino jabukovog sirćeta
- 1 kašičica čili sosa
- 2 kašike susamovog ulja
- 1 kašičica meda
Uputstvo:
- U procesoru za hranu izmešati đumbir, čen belog luka, puter od kikirikija, soja sos, sirće, čili sos, med i ¼ šolje vode.
- Mešati dok ne postane glatko, oko 1 minut.
- U veliki tiganj ili vok zagrejati ulje na srednjoj vatri i dodati tofu.
- Pržiti na svakoj strani, do zlatno braon boje, oko 12-15 minuta.
- Prebaciti tofu na tanjir obložen ubrusom.
- U tiganj dodati kupus i brokoli, pa pržiti, mešajući, oko 8 minuta.
- Smanjiti toplotu, pa vratiti tofu u tiganj i dodati ½ sosa od kikirikija koji ste predhodno napravili.
- Pržiti, mešajući dok se ne sjedini oko 1-2 minuta.
- Servirati uz preostali sos od kikirikija preko barenog pirinča i posuti susamom.