Posna enčilada
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 30 minuta
-
Vreme kuvanja: 30 minuta
-
Ako ste ljubitelji meksičke kuhinje, imamo odličan recept za vas! Meksička kuhinja poznata je po svojim jakim aromama i svežim ukusima. Kraj ovog prazničnog meseca pravo je vreme za baš ovakve kombinacije. Puna povrća, začina i kremastog sira, ova posna enčilada pravi je izbor za zdrav, lagan, a preukusan zimski obrok.
Sastojci:
- 500g batata
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica mlevenog kima
- ½ kašičice mlevene ljute paprike
- 1 kašičica ExtraFino mlevenog bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 3 kašičice soli
- 150g Extra Fino pasulja
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 500g paradajz pelata
- ½ kašičice suvog origana
- ½ kašičice suvog bosiljka
- 100g skuvanog kukuruza šećerca
- pakovanje tortilja
- 2 šolje rendanog posnog sira
Uputstvo:
- Batat oljuštiti i iseći na kockice.
- Staviti na pleh sa malo maslinovog ulja i peći oko 30 minuta.
- Pasulj obariti i blago posoliti.
- Za pripremu sosa, na malo ulja ispržiti crni i beli luk, dodati pelat i začine.
- U većoj činiji pomešati batat, kukuruz i pasulj, pa dodati ⅓ sosa.
- U vatrostalnu činiju sipati drugu ⅓ sosa.
- Tortilje nafilovati sa dve kašike smese od povrća i malo posnog sira.
- Umotati ih i zatvoriti krajeve.
- Sve tortilje poređati u vatrostalnu činiju, i za kraj preliti ostatkom sosa.
- Peći u rerni na 180°C oko pola sata.
- Služiti toplo uz omiljenu salatu.