Blog
Britanski recept za pasulj na tostu
Baked beans on toast (“pečeni” pasulj na tostu), klasično je britansko jelo koje se često poslužuje kao lagani obrok ili užina. Obično se jelo sastoji od kuvanog pasulja, zagrejanog i posluženog na tostu. Ovo je hrana u kojoj se često uživa za doručak ili večeru.
Kako jabukovo sirće pomaže kod mršavljenja?
ExtraFino jabukovo sirće je poznati sastojak u raznim dresinzima. Ono nastaje fermentacijom soka od jabuke, a poznato je da je u zastupljeno u ljudskoj ishrani hiljadama godina. Sem u ishrani koristilo se i za lečenje kao i za razne metode ulepšavanja. Postoje studije o raznim benefitima ovog sirćeta na naše zdravlje, ali i o tome … Continued
Pet razloga za obožavanje kikirikija
Iako ljubitelji ove grickalice često misle da kikiriki pripada grupi orašastih plodova, istina je da je kikiriki zapravo mahunarka! Ono što nam je svima dobro poznato jeste da je kikiriki izuzetno zdrava namirnica, a evo pet činjenica koje će učiniti da ga volimo još više: PROTEINI I VLAKNA Kikiriki je veoma bogat proteinima i vlaknima … Continued
Pasulj – zdravo, povoljno i ukusno
Pasulj je dobro poznata namirnica koja se veoma često koristi kako kod nas, tako i u celom svetu. Pasulj pripada grupi mahunarki i postoji mnogo vrsta ove ukusne biljke. A da li ste znali da je ova lako dostupna i česta biljka zapravo pravo blago u našoj ishrani. Preporučuje se konzumiranje pasulja bar tri puta … Continued
Sarma za početnike
Neizbežno i omiljeno jelo na Balkanu u prazničnom periodu su naravno sarme! Ovo staro, tradicionalno jelo na našim prostorima je i dalje jedno od najdragocenijih slanih specijaliteta. Mada, iako je često jedemo, priprema nije jednostavna, pa je mnogi početnici u kuvanju izbegavaju. Za hrabre, evo recepta za najukusnije sarme.
