Pasulj – zdravo, povoljno i ukusno

Pasulj je dobro poznata namirnica koja se veoma često koristi kako kod nas, tako i u celom svetu. Pasulj pripada grupi mahunarki i postoji mnogo vrsta ove ukusne biljke. A da li ste znali da je ova lako dostupna i česta biljka zapravo pravo blago u našoj ishrani. Preporučuje se konzumiranje pasulja bar tri puta nedeljno, a mi vam prenosimo zbog čega je ExtraFino pasulj odličan izbor za ručak ovog meseca.

Pored toga što je povoljan na našem tržištu, čini ukusno jelo koje može biti glavno, a može biti i prilog.

Proteini
Pasulj je prepun proteina koji igra važnu ulogu u funkicionisanju našeg organizma. Pasulj je bogat amino kiselinama koje su ključne za apsorbovanje proteina u našem organizmu i zbog toga je dragocen u ishrani, naročito kada pokušavamo da, iz različitih razloga, izbegavamo životinjske proteine u našoj ishrani. Takođe ovo je niskokalorična namirnica pa se preporučuje u procesu gubitka kilograma.

Antioksidanti
Ova mahunarka takođe sadrži i polifenole koji su vrsta antioksidanata. Antioksidanti se bore protiv efekta slobodnih radikala, koji štete hemijskim procesima koji se u našem telu odigravaju u procesu metabolizma. Slobodni radikali mogu da proizvedu ćelijska oštećenja, što može biti uzroh mnogih bolesti i zdravstvenih tegoba.

Crevna flora
Poboljšava zdravlje organa za varenje! Istraživanja su pokazala da pasulj znatno pomaže u održavanju zdrave crevne flore. Molekuli iz ove biljke hrane kolonije bakterija koje su ključne za zdravo funkcionisanje ovih organa.

Kada jedemo pasulj vlakna koja se u njemu nalaze nam pomažu da brže osetimo osećaj sitosti, kao i da smanjimo potrebu za prekomernim konzumiranjem šećera.

ExtraFino u ponudi ima pasulj Gradištanac i pasulj Tetovac. Preko našeg shop-a ih možete poručiti.