Britanski recept za pasulj na tostu
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 30 minuta
-
Vreme kuvanja: 3 sata
-
Baked beans on toast (“pečeni” pasulj na tostu), klasično je britansko jelo koje se često poslužuje kao lagani obrok ili užina. Obično se jelo sastoji od kuvanog pasulja, zagrejanog i posluženog na tostu. Ovo je hrana u kojoj se često uživa za doručak ili večeru.
Sastojci:
- 200g slanine, nasečene na kockice
- 1 luk, seckani
- 2 čena mlevenog belog luka
- 2 šoljice ExtraFino pasulja tetovca, natopljenog preko noći i oceđenog
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica dimljene paprike
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera
- 1 kašičica čilija u prahu
- 2 šoljice pileće supe
- 1 paradajz, isečen na kockice
- So i ExtraFino mleveni biber
Za tostiranje hleba mogu se koristiti maslac ili margarin i dodati dodatne arome poput Worcester sosa, Tabasco sosa ili belog luka. Pasulj se takođe može preliti rendanim sirom ili začinskim biljem kako bi se dodatno pojačao ukus.
Uputstvo:
- U velikom loncu ispržite slaninu dok ne postane hrskava.
- Dodajte luk i beli luk i mešajte dok ne omekša, oko 5 minuta.
- Dodajte ExtraFino pasulj, kim, dimljenu papriku, korijander, čili u prahu i promešajte da se sjedini.
- Dodajte pileću supu i paradajz i prokuvajte.
- Smanjite jačinu ringle i mešajte, povremeno, 2-3 sata.
- Kada je pasulj spreman, poslužite ga na tostu.