Britanski recept za pasulj na tostu

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 30 minuta

  • Vreme kuvanja: 3 sata

  • Baked beans on toast (“pečeni” pasulj na tostu), klasično je britansko jelo koje se često poslužuje kao lagani obrok ili užina. Obično se jelo sastoji od kuvanog pasulja, zagrejanog i posluženog na tostu. Ovo je hrana u kojoj se često uživa za doručak ili večeru.

Sastojci:

  • 200g slanine, nasečene na kockice
  • 1 luk, seckani
  • 2 čena mlevenog belog luka
  • 2 šoljice ExtraFino pasulja tetovca, natopljenog preko noći i oceđenog
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 1/2 kašičice mlevenog korijandera
  • 1 kašičica čilija u prahu
  • 2 šoljice pileće supe
  • 1 paradajz, isečen na kockice
  • So i ExtraFino mleveni biber

Za tostiranje hleba mogu se koristiti maslac ili margarin i dodati dodatne arome poput Worcester sosa, Tabasco sosa ili belog luka. Pasulj se takođe može preliti rendanim sirom ili začinskim biljem kako bi se dodatno pojačao ukus.

Uputstvo:

  1. U velikom loncu ispržite slaninu dok ne postane hrskava.
  2. Dodajte luk i beli luk i mešajte dok ne omekša, oko 5 minuta.
  3. Dodajte ExtraFino pasulj, kim, dimljenu papriku, korijander, čili u prahu i promešajte da se sjedini.
  4. Dodajte pileću supu i paradajz i prokuvajte.
  5. Smanjite jačinu ringle i mešajte, povremeno, 2-3 sata.
  6. Kada je pasulj spreman, poslužite ga na tostu.