Recept za čokoladnu keto tortu
-
Kategorija: Slatko
-
Vreme pripreme: 25 minuta
-
Vreme kuvanja: 30 minuta
-
Jedan neverovatno ExtraFini recept za čokoladni san, bez brašna, bogatog ukusa.
Sastojci:
- 650g krem sira ili veganskog krem sira
- 2 šolje gušćeg jogurta
- 2 1/2 kašike vanila ekstrakta
- 3/4 šolje ExtraFino šećera u prahu
- 1 šolja kakao praha
- 2 šolje bademovog brašna
- 1/4 šolje kakao praha
- 1/4 kašike soli
- Voda
Sastojci za koru:
Bademovo brašno možete kupiti u radnji, a možete i napraviti domaće bademovo brašno od ExtraFino badema. Pogledajte kako se pravi domaće bademovo brašno.
Uputstvo:
- Napraviti koru za tortu. Umešati sve sastojke, ravnomerno sipati u okruglu dublju tepsiju i ostaviti sa strane dok pravite ostatak torte.
- Ostaviti krem sir da sobnoj temperaturi. Zagrejati rernu na 180C.
- U blenderu izmiksati sve sastojke za keto tortu dok ne postanu ujedinjeni i glatki.
- Preliti koru ravnomerno sa keto smesom. Peći 30tak minuta i ne otvarati rernu za to vreme. Kada vreme istekne, isključiti rernu i ostaviti jos 5 minuta tortu da odstoji u rerni.
- Ostaviti 20tak minuta na sobnoj temperaturi pre nego što se odloži u frižider, u kojem bi trebalo da stoji oko 8 sati.
- Pre nego što se torta odloži, možete je preliti istopljenom tamnom čokoladom za kuvanje.