Recept za čokoladnu keto tortu

  • Kategorija: Slatko

  • Vreme pripreme: 25 minuta

  • Vreme kuvanja: 30 minuta

  • Jedan neverovatno ExtraFini recept za čokoladni san, bez brašna, bogatog ukusa.

Sastojci:

  • 650g krem sira ili veganskog krem sira
  • 2 šolje gušćeg jogurta
  • 2 1/2 kašike vanila ekstrakta
  • 3/4 šolje ExtraFino šećera u prahu
  • 1 šolja kakao praha
  • Sastojci za koru:

  • 2 šolje bademovog brašna
  • 1/4 šolje kakao praha
  • 1/4 kašike soli
  • Voda
  • Bademovo brašno možete kupiti u radnji, a možete i napraviti domaće bademovo brašno od ExtraFino badema. Pogledajte kako se pravi domaće bademovo brašno.

Uputstvo:

  1. Napraviti koru za tortu. Umešati sve sastojke, ravnomerno sipati u okruglu dublju tepsiju i ostaviti sa strane dok pravite ostatak torte.
  2. Ostaviti krem sir da sobnoj temperaturi. Zagrejati rernu na 180C.
  3. U blenderu izmiksati sve sastojke za keto tortu dok ne postanu ujedinjeni i glatki.
  4. Preliti koru ravnomerno sa keto smesom. Peći 30tak minuta i ne otvarati rernu za to vreme. Kada vreme istekne, isključiti rernu i ostaviti jos 5 minuta tortu da odstoji u rerni.
  5. Ostaviti 20tak minuta na sobnoj temperaturi pre nego što se odloži u frižider, u kojem bi trebalo da stoji oko 8 sati.
  6. Pre nego što se torta odloži, možete je preliti istopljenom tamnom čokoladom za kuvanje.