Italijanski biscotti
-
Kategorija: Slatko
-
Vreme pripreme: 15-20 min
-
Vreme kuvanja: 20-25 min
-
Biscotti su italijanski keksići poznati po tome što se peku dva puta, što je varijacija ukusa bezbrojna i što mogu veoma dugo stajati. Danas vam donosimo recept za ove kekse od badema. Biscotti nisu preterano komplikovani za pripremu, a savršeno pašu uz popodnevnu kafu ili čaj, ili uveče uz šolju toplog mleka.
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 3 velika jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašičica ekstrakta badema
- 1 šolja ExtraFino badema
- ExtraFino šećer u prahu
Uputstvo:
- Zagrejte rernu na 180°C. Obložite pleh za pečenje papirom za pečenje kako biste sprečili lepljenje i olakšali čišćenje.
- U velikoj posudi, dobro pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Ovi sastojci formiraće osnovu vaših biskvita.
- U drugoj posudi, umutite jaja sa ekstraktom vanile i ekstraktom badema. Ovo će testu dodati bogatstvo ukusa i aromu.
- Polako dodajte mokre sastojke u suve, mešajući dok se sve ne sjedini. Na kraju, umešajte iseckane bademe, koji će dodati teksturu i hrskavost biskvitima.
- Podelite testo na dva dela i na blago pobrašnjenoj površini oblikujte svaki deo u valjak dužine oko 30 cm. Spljoštite valjke kako bi bili široki oko 5 cm.
- Postavite valjke na pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta, ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
- Nakon pečenja, ostavite valjke da se malo ohlade (oko 10 minuta), a zatim ih isecite na kriške širine 1 cm. Rasporedite kriške na pleh i pecite još 10-15 minuta sa svake strane, dok ne postanu hrskave.
- Ostavite biskvite da se potpuno ohlade pre nego što ih poslužite ili čuvate. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi kako bi ostali sveži i hrskavi.