Korejska činija sa pirinčem i lososom

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 20 minuta

  • Vreme kuvanja: 30 minuta

  • Želite da unesete malo egzotike u svoju kuhinju? Naša korejska činija sa lososom i pirinčem je pravi izbor! Spoj sočnog lososa, aromatičnog gochujang preliva i svežeg povrća stvara uravnotežen obrok prepun ukusa.

Sastojci:

  • 4 fileta lososa, isečena na kockice od 2,5 cm


Gochujang preliv:

  • 1 kašičica seckanog đumbira
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 kašike gochujang paste
  • 1 kašika mirina
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice tostiranog susamovog ulja
  • 1 mali čen belog luka, sitno seckan

Činija:

  • Kuvani ExtraFino pirinač
  • 4 mini krastavca, isečena na kolutove
  • Mladi luk, isečen na kolutove
  • ExtraFino susam za posipanje

Uputstvo:

  1. U maloj posudi pomešajte sve sastojke za gochujang preliv.
  2. Pomešajte soja sos i đumbir, pa prelijte preko lososa. Ostavite da odstoji pet minuta (može se marinirati do 30 minuta, ali ne duže da se riba ne bi previše omekšala zbog kiselosti soja sosa).
  3. Poprskajte korpu friteze uljem i pržite losos na 200°C pet minuta, uz povremeno protresanje. Premažite losos glazurom i pržite još jedan minut.
  4. U svaku činiju stavite četvrtinu kuvanog pirinča i krastavce. Dodajte losos, pospite susamom i mladim lukom. Po želji, poslužite sa dodatnim soja sosom.