Korejska činija sa pirinčem i lososom
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 20 minuta
-
Vreme kuvanja: 30 minuta
-
Želite da unesete malo egzotike u svoju kuhinju? Naša korejska činija sa lososom i pirinčem je pravi izbor! Spoj sočnog lososa, aromatičnog gochujang preliva i svežeg povrća stvara uravnotežen obrok prepun ukusa.
Sastojci:
- 4 fileta lososa, isečena na kockice od 2,5 cm
Gochujang preliv:
- 1 kašičica seckanog đumbira
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike gochujang paste
- 1 kašika mirina
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice tostiranog susamovog ulja
- 1 mali čen belog luka, sitno seckan
Činija:
- Kuvani ExtraFino pirinač
- 4 mini krastavca, isečena na kolutove
- Mladi luk, isečen na kolutove
- ExtraFino susam za posipanje
Uputstvo:
- U maloj posudi pomešajte sve sastojke za gochujang preliv.
- Pomešajte soja sos i đumbir, pa prelijte preko lososa. Ostavite da odstoji pet minuta (može se marinirati do 30 minuta, ali ne duže da se riba ne bi previše omekšala zbog kiselosti soja sosa).
- Poprskajte korpu friteze uljem i pržite losos na 200°C pet minuta, uz povremeno protresanje. Premažite losos glazurom i pržite još jedan minut.
- U svaku činiju stavite četvrtinu kuvanog pirinča i krastavce. Dodajte losos, pospite susamom i mladim lukom. Po želji, poslužite sa dodatnim soja sosom.