Ćufte u sosu od kikirikija

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 30 minuta

  • Vreme kuvanja: 20 minuta

  • Ćufte u sosu od kikirikija su jednostavno, ukusno i nesvakidašnje jelo koje ćete obožavati ako ste spremni da u vašu svakodnevnu ishranu unesete malo novina i uzbuđenja. Klasične juneće ćufte, dobijaju zaista novo ruho u sosu od kikirikija i karija, a kokosovo mleko ovo jelo čini neverovatno kremastim.

Sastojci:

Za ćufte:

  • 500g mlevene junetine
  • 1 sitno seckan crni luk
  • ½ šolje sitno seckanog svežeg peršuna
  • 4 kašike prezle
  • 1 jaje
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica karija
  • so i ExtraFino mleveni biber

Za sos od kikirikija:

  • 4 kašičice karija
  • 2 kašike kikiriki putera
  • 400ml nezačinjenog kokosovog mleka
  • 2 kašike ulja
  • so i ExtraFino mleveni biber

Uputstvo:

  1. U veliku činiju staviti mlevenu govedinu, crni luk, prezlu, jaje, peršun, kurkumu, kari, so i biber.
  2. Sve zajedno pomešati rukom, dok se ne sjedini.
  3. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
  4. Peći oko 10 minuta, dok se sir ne otopi.
  5. Iseckati korijander i pripremiti omiljene umake, poput sasle, kisele pavlake i gvakamole umaka.
  6. Ispečene naćose servirati vruće, uz omiljene umake.