Ćufte u sosu od kikirikija
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 30 minuta
-
Vreme kuvanja: 20 minuta
-
Ćufte u sosu od kikirikija su jednostavno, ukusno i nesvakidašnje jelo koje ćete obožavati ako ste spremni da u vašu svakodnevnu ishranu unesete malo novina i uzbuđenja. Klasične juneće ćufte, dobijaju zaista novo ruho u sosu od kikirikija i karija, a kokosovo mleko ovo jelo čini neverovatno kremastim.
Sastojci:
Za ćufte:
- 500g mlevene junetine
- 1 sitno seckan crni luk
- ½ šolje sitno seckanog svežeg peršuna
- 4 kašike prezle
- 1 jaje
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica karija
- so i ExtraFino mleveni biber
Za sos od kikirikija:
- 4 kašičice karija
- 2 kašike kikiriki putera
- 400ml nezačinjenog kokosovog mleka
- 2 kašike ulja
- so i ExtraFino mleveni biber
Uputstvo:
- U veliku činiju staviti mlevenu govedinu, crni luk, prezlu, jaje, peršun, kurkumu, kari, so i biber.
- Sve zajedno pomešati rukom, dok se ne sjedini.
- Zagrejte rernu na 180 stepeni.
- Peći oko 10 minuta, dok se sir ne otopi.
- Iseckati korijander i pripremiti omiljene umake, poput sasle, kisele pavlake i gvakamole umaka.
- Ispečene naćose servirati vruće, uz omiljene umake.