Vege Chilaquiles
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 10 minuta
-
Vreme kuvanja: 10 minuta
-
Da li ste znali koja je razlika između Nachos-a i Chilaquilesa? Chilaquiles i Nachos su dva popularna meksička jela. Oba se služe sa čipsom i salsom. Međutim, chilaquiles se obično prave od kukuruznih tortilja dok se naćosi prave od prženog sira. Naćosi se obično prave od iseckanog sira i preliva kao što su pasulj, paradajz, zelena salata, luk, jalapenos i kisela pavlaka. Sa druge strane, chilaquiles su napravljene od kukuruznih tortilja i prelivene raznim sastojcima kao što su jaja, hladni pasulj, avokado, cilantro i paradajz sos. Oba jela su veoma slična, ali postoje male razlike između njih. Na primer, naćosi se obično služe sa salsom, za razliku od chilaquilesa. Takođe, naćosi se obično serviraju hladni dok se čilakili obično serviraju topli.
Sastojci:
- 200g tortilja čipsa
- 100g ExtraFino pasulja
- 100g čedar sira
- 100g gauda sira
- 1 paprika
- Svež korijander ili peršun
Uputstvo:
- Zagrejati rernu na 220°C.
- Na pleh staviti papir za pečenje, pa poređati čips jedan do drugog.
- Čips ravnomerno posuti kuvanim pasuljem, a zatim dodati oba sira i papriku. Ponoviti sa dodatnim slojem po želji, sledeći isti redosled: čips, pasulj, sir, biber.
- Peći oko 10 minuta, dok se sir ne otopi.
- Iseckati korijander i pripremiti omiljene umake, poput sasle, kisele pavlake i gvakamole umaka.
- Ispečene naćose servirati vruće, uz omiljene umake.