Mafini sa pistaćima

  • Kategorija: Slatko

  • Vreme pripreme: 20 minuta

  • Vreme kuvanja: 10 minuta

  • Mafini su česta i omiljena poslastica među svim generacijama. Lako se prave, a mogu biti veoma inspirativni i pogodni za igru sa raznim ukusima. Naša ideja je da jednostavne mafine, učinimo posebnim i zato ih ove nedelje pravimo sa preukusnim i egzotičnim pistaćima! Pistaći su poznati kao luksuzno koštunjavo voće, najčešće korišteno u slatkišima bliskog istoka. Ukus ovih slatkiša vekovima je poznat kao vrhunski delikates, a ovaj recept nam omogućava da ga spojimo sa svakodnevnim i jednostavnim ukusima mafina.

Sastojci:

  • ½ šolje putera, otopljenog
  • ¾ šolje granuliranog šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 pakovanje instant mešavine pudinga od pistaća
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • ½ kašičice soli
  • ½ šolje mleka
  • 2 šolje brašna
  • ¼ šolje seckanih ExtraFino pistaća
  • ¼ šolje ExtraFino šećera u prahu

Uputstvo:

  1. Rernu zagrejati na 200C, pa pripremiti pleh za mafine.
  2. U velikoj činiji, ručnim mikserom umutiti otopljeni puter sa šećerom, oko 1 minut.
  3. Dodati u jaja i ekstrakt vanile i mititi dok se ne sjedini.
  4. Dodati u smesu puding od pistaća, prašak za pecivo, so i mleko.
  5. Izmešati da se sjedini.
  6. Zatim sipati brašno i ponovo dobro izmešati.
  7. Pleh premazati puterom ili postaviti papire za pečenje, pa ga napuniti smesom.
  8. Svaki mafin posuti isitnjenim pistaćima.
  9. Paziti da rolnice ne bude prefilovane.
  10. Peći oko 10 minuta, pa izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade. 
  11. Za kraj, mafine posuti ExtraFino šećerom u prahu.