Mafini sa pistaćima
-
Kategorija: Slatko
-
Vreme pripreme: 20 minuta
-
Vreme kuvanja: 10 minuta
-
Mafini su česta i omiljena poslastica među svim generacijama. Lako se prave, a mogu biti veoma inspirativni i pogodni za igru sa raznim ukusima. Naša ideja je da jednostavne mafine, učinimo posebnim i zato ih ove nedelje pravimo sa preukusnim i egzotičnim pistaćima! Pistaći su poznati kao luksuzno koštunjavo voće, najčešće korišteno u slatkišima bliskog istoka. Ukus ovih slatkiša vekovima je poznat kao vrhunski delikates, a ovaj recept nam omogućava da ga spojimo sa svakodnevnim i jednostavnim ukusima mafina.
Sastojci:
- ½ šolje putera, otopljenog
- ¾ šolje granuliranog šećera
- 2 velika jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 pakovanje instant mešavine pudinga od pistaća
- 2 kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- ½ šolje mleka
- 2 šolje brašna
- ¼ šolje seckanih ExtraFino pistaća
- ¼ šolje ExtraFino šećera u prahu
Uputstvo:
- Rernu zagrejati na 200C, pa pripremiti pleh za mafine.
- U velikoj činiji, ručnim mikserom umutiti otopljeni puter sa šećerom, oko 1 minut.
- Dodati u jaja i ekstrakt vanile i mititi dok se ne sjedini.
- Dodati u smesu puding od pistaća, prašak za pecivo, so i mleko.
- Izmešati da se sjedini.
- Zatim sipati brašno i ponovo dobro izmešati.
- Pleh premazati puterom ili postaviti papire za pečenje, pa ga napuniti smesom.
- Svaki mafin posuti isitnjenim pistaćima.
- Paziti da rolnice ne bude prefilovane.
- Peći oko 10 minuta, pa izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.
- Za kraj, mafine posuti ExtraFino šećerom u prahu.