Tofu rolnice sa povrćem i umakom od kikirikija
-
Kategorija: Uncategorized
-
Vreme pripreme: 40 minuta
-
Vreme kuvanja: 0
-
Ovaj recept, inspirisan dalekom Azijom je osvežavajući, egzotični izazov! Sastojci ga čine zdravim i kompletnim obrokom, a ukus će vas oduševiti! Pirinčane rolnice su popularno azijsko jelo i može se spremati na razne načine i sa raznim dodacima. Naš omiljen dodatak je fenomenalan umak od kikirikija i urmi, koji uz aromatično začinsko bilje i svežinu povrća čini uzbudljivu i upadljivu kombinaciju koja se ne zaboravlja.
Sastojci:
Za rolnice:
- 16 pirinčanih listića
- 400g tofua
- 1 crvena paprika, sitno iseckana
- 1 mali krastavac, sitno iseckan
- 2 šargarepe, sitno iseckane
- ¼ manjeg crvenog kupusa, tanko iseckanog
- 50g ExtraFino pirinča dugog zrna
- 1 crvena čili paprika, fino iseckana (opciono)
- 2 mlada luka, fino iseckana
- šaka sveže nane i korijandera
Za umak:
- 1 šolja ExtraFino pečenog kikirikija
- 10 urmi
- 75ml soka od limete
- 30ml soja sosa
- 1 čen belog luka, fino usitnjen
Uputstvo:
- Za pripremu sosa, stavite očišćene urme u malu činiju i preko njih sipati ključalu vodu, ostaviti 10 minuta.
- Usitniti kikiriki u grubi prah.
- Urme izvaditi iz vode i u procesoru za hranu ih blendati dok se ne napravi pasta.
- Dodati sok od limete, većinu izmrvljenog kikirikija, soja sos i beli luk.
- Ako je sos previše gust, dodati nekoliko kašičica vode.
- Početi pripremu rolnica pripremanjem pirinčanih listića po uputstvu.
- Čistu kuhinjsku krpu pokvasiti i iscediti i postaviti na ravnu površinu.
- Na krpu staviti pirinčani list, pa ga filovati povrćem i tofuom.
- Paziti da rolnice ne bude prefilovane.
- Krpom umotati rolnice poput burita, pa postupak ponoviti.
- Gotove rolnice preseći na pola i služiti uz kikiriki umak.