Tofu rolnice sa povrćem i umakom od kikirikija

  • Kategorija: Uncategorized

  • Vreme pripreme: 40 minuta

  • Vreme kuvanja: 0

  • Ovaj recept, inspirisan dalekom Azijom je osvežavajući, egzotični izazov! Sastojci ga čine zdravim i kompletnim obrokom, a ukus će vas oduševiti! Pirinčane rolnice su popularno azijsko jelo i može se spremati na razne načine i sa raznim dodacima. Naš omiljen dodatak je fenomenalan umak od kikirikija i urmi, koji uz aromatično začinsko bilje i svežinu povrća čini uzbudljivu i upadljivu kombinaciju koja se ne zaboravlja.

Sastojci:

Za rolnice:

  • 16 pirinčanih listića
  • 400g tofua
  • 1 crvena paprika, sitno iseckana
  • 1 mali krastavac, sitno iseckan
  • 2 šargarepe, sitno iseckane
  • ¼ manjeg crvenog kupusa, tanko iseckanog
  • 50g ExtraFino pirinča dugog zrna
  • 1 crvena čili paprika, fino iseckana (opciono)
  • 2 mlada luka, fino iseckana
  • šaka sveže nane i korijandera

Za umak:

  • 1 šolja ExtraFino pečenog kikirikija
  • 10 urmi
  • 75ml soka od limete
  • 30ml soja sosa
  • 1 čen belog luka, fino usitnjen

Uputstvo:

  1. Za pripremu sosa, stavite očišćene urme u malu činiju i preko njih sipati  ključalu vodu, ostaviti 10 minuta.
  2. Usitniti kikiriki u grubi prah.
  3. Urme izvaditi iz vode i u procesoru za hranu ih blendati dok se ne napravi pasta.
  4. Dodati sok od limete, većinu izmrvljenog kikirikija, soja sos i beli luk.
  5. Ako je sos previše gust, dodati nekoliko kašičica vode.
  6. Početi pripremu rolnica pripremanjem pirinčanih listića po uputstvu.
  7. Čistu kuhinjsku krpu pokvasiti i iscediti i postaviti na ravnu površinu.
  8. Na krpu staviti pirinčani list, pa ga filovati povrćem i tofuom.
  9. Paziti da rolnice ne bude prefilovane.
  10. Krpom umotati rolnice poput burita, pa postupak ponoviti.  
  11. Gotove rolnice preseći na pola i služiti uz kikiriki umak.