Italijanski Cannoli – recept
-
Kategorija: Slatko
-
Vreme pripreme: 2 sata
-
Vreme kuvanja: 10 minuta
-
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1 kašika gorkog kakao praha
- 4 kašike ExtraFino šećera u prahu
- 4 kašike masti (opciono)
- Prstohvat soli
- 1 kašičica cimeta u prahu
- 1 kašičica instant kafe
- 1 jaje
- 1 kašika sirćeta
- 3 šolje rikota sira
- 1,5 šolja šećera
- Kandirano voće po izboru
Za fil:
Uputstvo:
- Staviti u veliku posudu za mešanje brašno, so, cimet, kafu u prahu, kakao i šećer.
- Dodati mast, jaje, a zatim sirće.
- Smesu mesiti 5 minuta na radnoj površini, dok ne postane elastična, glatka i homogena, zatim je umotati u plastiku i ostaviti da odmori najmanje sat vremena u frižideru.
- Za pripremu fila, dobro oceđeni rikota sir staviti u posudu i dodati šećer.
- Nežno promešati sastojke, a zatim pokriti posudu plastičnom folijom i ostaviti u frižider najmanje sat vremena.