Italijanski Cannoli – recept

  • Kategorija: Slatko

  • Vreme pripreme: 2 sata

  • Vreme kuvanja: 10 minuta

Sastojci:

  • 2 šolje brašna
  • 1 kašika gorkog kakao praha
  • 4 kašike ExtraFino šećera u prahu
  • 4 kašike masti (opciono)
  • Prstohvat soli
  • 1 kašičica cimeta u prahu
  • 1 kašičica instant kafe
  • 1 jaje
  • 1 kašika sirćeta
  • Za fil:

  • 3 šolje rikota sira
  • 1,5 šolja šećera
  • Kandirano voće po izboru

Uputstvo:

  1. Staviti u veliku posudu za mešanje brašno, so, cimet, kafu u prahu, kakao i šećer.
  2. Dodati mast, jaje, a zatim sirće.
  3. Smesu mesiti 5 minuta na radnoj površini, dok ne postane elastična, glatka i homogena, zatim je umotati u plastiku i ostaviti da odmori najmanje sat vremena u frižideru.
  4. Za pripremu fila, dobro oceđeni rikota sir staviti u posudu i dodati šećer.
  5. Nežno promešati sastojke, a zatim pokriti posudu plastičnom folijom i ostaviti u frižider najmanje sat vremena.