Odrezak u sosu od bibera – recept
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 5 minuta
-
Vreme kuvanja: 10 minuta
-
Odrezak je klasično, gurmansko jelo omiljeno širom sveta. Ovo jelo se može spremiti na razne načine, na roštilju ili u tiganju, a služi se sa raznim prilozima i sosevima. Jedan od najpopularnijih soseva u kombinaciji sa odreskom je sos od bibera. Ovaj sos je savršena pratnja odresku jer nadopunjuje bogat ukus mesa.
Sastojci:
- 2 pečena odreska
- So i ExtraFino biber u zrnu
- 2 kašičice ulja
- 2 kašičice putera
- 1 ljuta paprika, sitno seckana
- 1 češanj mlevenog belog luka
- 1 kašičica mlevenog ExtraFino bibera
- 1/2 šoljice bistre goveđe supe
- 1/2 šoljice pavlake za kuvanje
- 1 kašičica senfa
Uputstvo:
- Odreske osušiti papirnatim ubrusima i obilno začiniti solju i crnim biberom sa obe strane.
- Zagrejati ulje na tiganju na jakoj vatri dok ne postane jako vruće, a zatim dodati odreske. Kuvati 2-3 minute sa svake strane dok spolja ne porumeni i postane hrskavo.
- Izvaditi odreske iz tiganja i ostaviti ih da odstoje na tanjiru.
- U istom tiganju rastopiti puter na srednjoj vatri. Dodati ljutu papriku, beli luk i biber, pa pržiti 2-3 minute.
- Sipati bistru goveđu supu i dobro promešati par minuta.
- Dodati pavlaku za kuvanje i senf i mešati dok se sos ne zgusne.
- Služiti odrezak preliven vrelim sosom.
Slike preuzete sa: www.kitchensanctuary.com/peppercorn-sauce/ i Pinterest: Tara holand