Odrezak u sosu od bibera – recept

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 5 minuta

  • Vreme kuvanja: 10 minuta

  • Odrezak je klasično, gurmansko jelo omiljeno širom sveta. Ovo jelo se može spremiti na razne načine, na roštilju ili u tiganju, a služi se sa raznim prilozima i sosevima. Jedan od najpopularnijih soseva u kombinaciji sa odreskom je sos od bibera. Ovaj sos je savršena pratnja odresku jer nadopunjuje bogat ukus mesa.

Sastojci:

  • 2 pečena odreska
  • So i ExtraFino biber u zrnu
  • 2 kašičice ulja
  • 2 kašičice putera
  • 1 ljuta paprika, sitno seckana
  • 1 češanj mlevenog belog luka
  • 1 kašičica mlevenog ExtraFino bibera
  • 1/2 šoljice bistre goveđe supe
  • 1/2 šoljice pavlake za kuvanje
  • 1 kašičica senfa

Uputstvo:

  1. Odreske osušiti papirnatim ubrusima i obilno začiniti solju i crnim biberom sa obe strane.
  2. Zagrejati ulje na tiganju na jakoj vatri dok ne postane jako vruće, a zatim dodati odreske. Kuvati 2-3 minute sa svake strane dok spolja ne porumeni i postane hrskavo.
  3. Izvaditi odreske iz tiganja i ostaviti ih da odstoje na tanjiru.
  4. U istom tiganju rastopiti puter na srednjoj vatri. Dodati ljutu papriku, beli luk i biber, pa pržiti 2-3 minute.
  5. Sipati bistru goveđu supu i dobro promešati par minuta.
  6. Dodati pavlaku za kuvanje i senf i mešati dok se sos ne zgusne.
  7. Služiti odrezak preliven vrelim sosom.

Slike preuzete sa: www.kitchensanctuary.com/peppercorn-sauce/ i Pinterest: Tara holand