Jabukovo sirće za negu kose i kože

U ovom blogu postu ćemo navesti 5 razloga zbog kojih treba uvesti jabukovo sirće u svakodnevnu negu kose i kože.

Jabukovo sirće popularan je izbor za negu kose i kože. Poznato je da je jabukovo sirće može pomoći u poboljšanju zdravlja kose i kože, jer sadrži esencijalne hranjive supstance i reguliše nivo pH vrednosti. Osim toga, pomaže u poboljšavanju cirkulacije i sprečavanju infekcija kože. Podstiče rast kose tako što kisela priroda jabukovog sirćeta pomaže u uklanjanju masnih naslaga iz folikula dlake što može podstaći rast kose. Jabukovo sirće može delovati kao izvrstan, potpuno prirodni toner. Hidrira i osvežava vašu kožu dok je zateže pomoću alfa-hidroksilne kiselina i sirćetne kiseline. Antibakterijska svojstva takođe mogu delovati kao prirodni lek protiv akni zbog kiselina koje smanjuju crvene mrlje i uravnotežuju pH vrednost vaše kože.

Poznato je da se ovo sirće često koristi u kuvanju i čišćenju, ali ova dragocena tečnost takođe može poboljšati vašu beauty rutinu, a evo i zašto:

Balansira pH vrednost: pH vrednost jabukovog sirćeta bliska je pH vrednosti naše kože glave. Pravilna ravnoteža pH pomaže u održavanju zdrave kose.

Leči perut: jabukovo sirće ima anti-gljivična i antibakterijska svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv peruti. Takođe ispiranjem kose jabukovim sirćetom vaša kosa postaje sjajnija i mekša.

Smanjuje akne: jabukovo sirće može se koristiti kao toner za smanjenje akni. Ima antibakterijska i protivupalna svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv akni. Može se koristiti i kao piling- kisela priroda sirćeta može pomoći u prirodnom pilingu mrtvih ćelija kože, ostavljajući kožu glatkom i mekom.

Bori se protiv znakova starenja: jabukovo sirće je bogato antioksidansima koji mogu pomoći u borbi protiv oštećenja slobodnih radikala koja mogu dovesti do znakova starenja poput bora i finih linija.

Poboljšava izgled i miris vaših stopala. Jednom nedeljno možete potopiti vaša stopala u rastvor jabukovog sirćeta i vode i uživati u ovom prirodnom pedikiru.