Čokoladna ganache torta bez brašna – recept

  • Kategorija: Slatko

  • Vreme pripreme: 4 sata

  • Vreme kuvanja: 0

  • Čokoladna ganache torta dekadentno je bogat i ukusan desert koji zadovoljava žudnju svakog ljubitelja čokolade, a ovaj ExtraFini recept je bez upotrebe brašna. Izrada čokoladne ganache torte je jednostavna i uz samo nekoliko sastojaka i malo strpljenja, svako može napraviti ovaj neodoljivi slatkiš.

Sastojci:

  • 350g ExtraFino indijskih oraha – natopljenih
  • 100g kokosovog ulja
  • 50ml javorovog sirupa
  • 40ml kafe
  • 30ml vode
  • 150g sirovog kakaoa
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 150g tamne čokolade

Uputstvo:

  1. Potopiti indijske orahe preko noći.
  2. Otopiti 150g čokolade i 100g kokosovog ulja.
  3. U procesor hrane dodati sve sastojke za ganache i mešati na velikoj brzini 5 minuta dok tekstura ne postane glatka.
  4. Obložiti tepsiju papirom za pečenje, a zatim ravnomerno naneti smesu.
  5. Ostaviti u frižider 3 sata.
  6. Otopiti preostalih 150g tamne čokolade za preliv, sa kašičicom kokosovog ulja.
  7. Otopljenu čokoladu preliti pažljivo preko ganache torte.