Čokoladna ganache torta bez brašna – recept
-
Kategorija: Slatko
-
Vreme pripreme: 4 sata
-
Vreme kuvanja: 0
-
Čokoladna ganache torta dekadentno je bogat i ukusan desert koji zadovoljava žudnju svakog ljubitelja čokolade, a ovaj ExtraFini recept je bez upotrebe brašna. Izrada čokoladne ganache torte je jednostavna i uz samo nekoliko sastojaka i malo strpljenja, svako može napraviti ovaj neodoljivi slatkiš.
Sastojci:
- 350g ExtraFino indijskih oraha – natopljenih
- 100g kokosovog ulja
- 50ml javorovog sirupa
- 40ml kafe
- 30ml vode
- 150g sirovog kakaoa
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 150g tamne čokolade
Uputstvo:
- Potopiti indijske orahe preko noći.
- Otopiti 150g čokolade i 100g kokosovog ulja.
- U procesor hrane dodati sve sastojke za ganache i mešati na velikoj brzini 5 minuta dok tekstura ne postane glatka.
- Obložiti tepsiju papirom za pečenje, a zatim ravnomerno naneti smesu.
- Ostaviti u frižider 3 sata.
- Otopiti preostalih 150g tamne čokolade za preliv, sa kašičicom kokosovog ulja.
- Otopljenu čokoladu preliti pažljivo preko ganache torte.