Prirodne maske od badema – Napravite sami!

Znamo da su ovi hrskavi orašasti plodovi izvrstan izvor biljnih proteina, esencijalnih masnih kiselina, vitamina E i magnezijuma, a poznato je i da poboljšavaju naše celokupno zdravlje. Ali jeste li znali da bademi takođe mogu učiniti čuda na vašoj koži, ako se nanose lokalno? Da, tako je! Kao što znamo, bademi su prepuni vitamina E – koji pomaže u održavanju naše kože hidriranom i dodatno je čine mekom. Štaviše, prisutnost antioksidanata u bademima održava našu kožu mladom, sjajnom i bez bora.

A kako biste se u ovo uverili i sami, evo predloga za 3 lake i brze maske za lice od badema, koje će ove hladne dane učiniti podnošljivijim za vašu kožu!

Maska za lice od badema i mleka:
1 kašičica izmlevenih ExtraFino badema
2 kašičice mleka

U činiji dobro pomešajte oba sastojka. Mešajte dok maska ne bude konzistencije nalik pasti. Potom operite lice mlakom vodom i nanesite masku na lice i vrat. Držite masku oko 20 minuta. Temeljno isperite lice mlakom vodom.

Badem, mleko i ovsene pahuljice – maska za lice prirodnog sjaja:

2 kašičice izmlevenih ExtraFino badema
1 kašičica mlevenih ovsenih pahuljica
3 kašičice mleka

U činiji pomešajte sve sastojke i dobro izmešajte. Očistite lice ružinom vodom, pa zatim nanesite ovu masku na lice i ostavite 20 minuta ili je ostavite preko noći. Ako noću perete lice, koristite mlaku vodu i nakon toga nanesite noćnu kremu.

Maska od badema, kurkume i ružine vodice:
1 kašičica izmlevenih ExtraFino badema
1 kašičica kurkume
20ml ruzine vodice

Pomešajte sve sastojke u činiji dok se ne sjedine. Nanesite masku na lice i držite je oko 15 minuta. Isperite lice mlakom vodom.