Suvo grožđe kao lek

Suvo grožđe se već dugo koristi u tradicionalnoj medicini kao prirodni lek za razne bolesti. Poznato je da ima protivupalna, antioksidativna i probiotička svojstva i bogato je dijetalnim vlaknima, gvožđem, kalcijumom i mnogim drugim esencijalnim vitaminima i mineralima.

Grožđice mogu pomoći u:
Poboljšanju zdravlja srca
Snižavanju holesterola
Održavanju zdravog nivoa šećera u krvi
Smanjenju upale povezane s upalom creva
Jačanju zdravlja kože i očiju

Štaviše, grožđice mogu pomoći kod zatvora, anemije, pa čak i podržati zdravu zubnu higijenu. Kao dodatni bonus, grožđice se takođe mogu koristiti za prirodno zaslađivanje hrane i prikladan su međuobrok kada smo u gužvi.

Napravite sirup
Da biste iskoristili prednosti grožđica kao prirodnog leka, pokušajte ih potopiti u toplu vodu preko noći, a zatim procedite vodu kako biste stvorili prirodni sirup. Uživajte u nekoliko kašičica sirupa dnevno kako biste dodali molekule suvog grožđa u krvotok, dopuštajući njihovim lekovitim svojstvima da zažive.

Suvo grožđe kao lek
Kao lek, veruje se, da suvo grožđe pomaže kod jakih glavobolja, probavne smetnje i anemije. Suvo grožđe osigurava dovoljnu količinu gvožđa, koje je neophodno za formiranje hemoglobina u krvnim stanicama. Takođe je poznato da su učinkovite u lečenju mučnine i mogu pomoći u ublažavanju simptoma trovanja hranom.

Poručite ExtraFino suvo grožđe preko našeg webshop-a.