Mesni rolat – recept
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 15 minuta
-
Vreme kuvanja: 2 sata
-
Jesen i rana zima su doba porodičnih okupljanja, a to znači da na trpezu treba izneti ukusnu hranu u kojoj će svi uživati. Takođe je zanimljivo spremati obroke koje možda inače ne bismo, tako da vam ovom prilikom donosimo recept za ukusan mesni rolat koji je jednostavno spremiti, a koji će oduševiti i najizbirljivije degustatore.
Sastojci:
- 2kg svinjskog karea bez kostiju
- ExtraFino pirinač dugog zrna
- 150g šunke
- 150g kačkavalja
- ExtraFino dodatak jelima sa povrćem
- Biber
- So
Uputstvo:
- Svinjski kare iseći na šnicle. Pokriti meso celofanom, pa ga blago izlupati čekićem za meso.
- Začiniti dodatkom jela sa povrćem, biberom i solju. Dobro utrljati u meso.
- Složiti šunku i kačkavalj, pa urolati, pažljivo pritiskajući. Staviti rolat u tepsiju, tako da kraj okrenete na dole.
- Preliti meso sa dva dl vode i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 180°C dva sata.
- Kao prilog, skuvati pirinač, i poslužiti sa strane.