Mesni rolat – recept

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 15 minuta

  • Vreme kuvanja: 2 sata

  • Jesen i rana zima su doba porodičnih okupljanja, a to znači da na trpezu treba izneti ukusnu hranu u kojoj će svi uživati. Takođe je zanimljivo spremati obroke koje možda inače ne bismo, tako da vam ovom prilikom donosimo recept za ukusan mesni rolat koji je jednostavno spremiti, a koji će oduševiti i najizbirljivije degustatore.

Sastojci:

  • 2kg svinjskog karea bez kostiju
  • ExtraFino pirinač dugog zrna
  • 150g šunke
  • 150g kačkavalja
  • ExtraFino dodatak jelima sa povrćem
  • Biber
  • So

Uputstvo:

  1. Svinjski kare iseći na šnicle. Pokriti meso celofanom, pa ga blago izlupati čekićem za meso.
  2. Začiniti dodatkom jela sa povrćem, biberom i solju. Dobro utrljati u meso.
  3. Složiti šunku i kačkavalj, pa urolati, pažljivo pritiskajući. Staviti rolat u tepsiju, tako da kraj okrenete na dole.
  4. Preliti meso sa dva dl vode i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 180°C dva sata.
  5. Kao prilog, skuvati pirinač, i poslužiti sa strane.