Tart od lešnika i badema – recept
-
Kategorija: Slatko
-
Vreme pripreme: 40 minuta
-
Vreme kuvanja: 30 minuta
-
Hrskavi bademi i lešnici u mešavini javorovog sirupa i vanile. Ovi bogati tartovi su odličan dezert koji oduševljala izgledom i ukusom.
Sastojci:
Sastojci za testo:
- 250g brašna
- 125g putera
- 70g ExtraFino šećera u prahu
- 2 žumanceta
- 2 kašike mleka
Sastojci za punjenje:
- 2 jaja
- 2/3 šolje javorovog sirupa
- 1/2 braon šećera
- 30ml otopljenog putera
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- ExtraFino sirovi lešnici
- ExtraFino sirovi bademi
Uputstvo:
- Umutiti puter za testo i šećer u prahu. Zatim dodati žumance. Nakon toga dodati brašno. Mutiti dok se brašno skroz ne poveže sa puterom i ne pretvori u mnogo sitnih gromuljica.
- Dodati mleko i rukom formirati loptastu smesu. Preneti testo u plastičnu kesu i pritisnuti da se izravna.
- Nakon što malo odstoji, iseći ga i staviti u kalup za tart. (Možete poređati u manje kalupe kako biste imali više manjih tartova).
- Izbosti testo viljuškom kako ne bi previše poraslo i peći u rerni na 175C.
- U većoj činiji umutiti jaja, sirup, braon šećer i vanila ekstrat.
- Poređati lešnike i bademe u testo i onda preliti sirup smesom.
- Peći u rerni na 220C oko 18 minuta.