Tart od lešnika i badema – recept

  • Kategorija: Slatko

  • Vreme pripreme: 40 minuta

  • Vreme kuvanja: 30 minuta

  • Hrskavi bademi i lešnici u mešavini javorovog sirupa i vanile. Ovi bogati tartovi su odličan dezert koji oduševljala izgledom i ukusom.

Sastojci:

Sastojci za testo:

  • 250g brašna
  • 125g putera
  • 70g ExtraFino šećera u prahu
  • 2 žumanceta
  • 2 kašike mleka

Sastojci za punjenje:

  • 2 jaja
  • 2/3 šolje javorovog sirupa
  • 1/2 braon šećera
  • 30ml otopljenog putera
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • ExtraFino sirovi lešnici
  • ExtraFino sirovi bademi

Uputstvo:

  1. Umutiti puter za testo i šećer u prahu. Zatim dodati žumance. Nakon toga dodati brašno. Mutiti dok se brašno skroz ne poveže sa puterom i ne pretvori u mnogo sitnih gromuljica.
  2. Dodati mleko i rukom formirati loptastu smesu. Preneti testo u plastičnu kesu i pritisnuti da se izravna.
  3. Nakon što malo odstoji, iseći ga i staviti u kalup za tart. (Možete poređati u manje kalupe kako biste imali više manjih tartova).
  4. Izbosti testo viljuškom kako ne bi previše poraslo i peći u rerni na 175C.
  5. U većoj činiji umutiti jaja, sirup, braon šećer i vanila ekstrat.
  6. Poređati lešnike i bademe u testo i onda preliti sirup smesom.
  7. Peći u rerni na 220C oko 18 minuta.