
Pužići od suvog grožđa, cimeta i oraha – recept

-
Kategorija: Slatko
-
Vreme pripreme: 1h 30min
-
Vreme kuvanja: 20 minuta
-
Verovatno ste nekada čuli sa cinnamon buns. Ovaj recept je sličan tome, uz par ExtraFinih dodataka!
Sastojci:
Sastojci za testo:
- 375g brašna
- 180ml mleka
- 60g šećera
- 50g maslaca
- 20g svežeg kvasca
- So
Sastojci za punjenje:
- Pakovanje ExtraFino suvog grožđa
- 2 kašike cimeta
- 70g šećera (može i braon)
Sastojci za posuti:
- ExtraFino šećer u prahu
- Orasi
Uputstvo:
- U dublju činiju sipati testo, prstohvat soli i šećer.
- Ugrejati mleko da bude toplo i odvojeno maslac da bude mlak.
- Izmrviti kvasac i dodati prethodno ugrejano mleko u činiju i umutiti celu smesu.
- Pokriti činiju sa kuhinjskom krpom i ostaviti oko 1 sat dok testo ne poraste duplo od prvobitne veličine.
- Razviti testo na površini gde je prethodno posuto brašno, i premazati sa šećerom, suvim grožđem i cimetom.
- Umotati testo u poduži pravougaonik i premazati maslacem, posuti suvog grožđa i cimeta.
- Iseći oštrim nožem na pužiće/rolnice i poređati ih po tepsiji na koju je stavljen papir za pečenje. Ostaviti 20 minuta da još narastu.
- Ugrejati rernu na 180C. Pužiće možete premazati umućenim žumancetom. Peći 15-20 minuta dok ne dobiju zlatno-braon boju.