Pužići od suvog grožđa, cimeta i oraha – recept

  • Kategorija: Slatko

  • Vreme pripreme: 1h 30min

  • Vreme kuvanja: 20 minuta

  • Verovatno ste nekada čuli sa cinnamon buns. Ovaj recept je sličan tome, uz par ExtraFinih dodataka!

Sastojci:

Sastojci za testo:

  • 375g brašna
  • 180ml mleka
  • 60g šećera
  • 50g maslaca
  • 20g svežeg kvasca
  • So

Sastojci za punjenje:

  • Pakovanje ExtraFino suvog grožđa
  • 2 kašike cimeta
  • 70g šećera (može i braon)

Sastojci za posuti:

  • ExtraFino šećer u prahu
  • Orasi

Uputstvo:

  1. U dublju činiju sipati testo, prstohvat soli i šećer.
  2. Ugrejati mleko da bude toplo i odvojeno maslac da bude mlak.
  3. Izmrviti kvasac i dodati prethodno ugrejano mleko u činiju i umutiti celu smesu.
  4. Pokriti činiju sa kuhinjskom krpom i ostaviti oko 1 sat dok testo ne poraste duplo od prvobitne veličine.
  5. Razviti testo na površini gde je prethodno posuto brašno, i premazati sa šećerom, suvim grožđem i cimetom.
  6. Umotati testo u poduži pravougaonik i premazati maslacem, posuti suvog grožđa i cimeta.
  7. Iseći oštrim nožem na pužiće/rolnice i poređati ih po tepsiji na koju je stavljen papir za pečenje. Ostaviti 20 minuta da još narastu.
  8. Ugrejati rernu na 180C. Pužiće možete premazati umućenim žumancetom. Peći 15-20 minuta dok ne dobiju zlatno-braon boju.