Potaž od bundeve

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 10 minuta

  • Vreme kuvanja: 25 minuta

  • Potaž od bundeve je jedna od prvih asocijacija na jesenju hranu koja greje dušu i telo. Uz ExtraFino mleveni biber i sirće, on postaje još ukusniji.

Sastojci:

  • Hokaido tikva (ili bilo koja druga bundeva)
  • 2-3 šarparepe srednje veličine
  • Glavica crnog luka
  • Kašika putera
  • ExtraFino jabukovo sirće
  • ExtraFino mleveni biber
  • Prstohvat soli
  • Supena kašika kisele pavlake (dodati pri serviranju)

Uputstvo:

  1. Očistiti povrće i staviti da se kuva sve zajedno.
  2. Kad šargarepa i bundeva omekšaju, prebaciti u blender ili procesor za hranu i dobro ispasirati.
  3. Vratiti smesu u šerpu (u kojoj je ostala voda od povrća).
  4. Dodati puter i ostaviti da se sve zajedno kuva još 5 minuta.
  5. Služiti toplo, dodati kašiku pavlake pri serviranju.