Potaž od bundeve
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 10 minuta
-
Vreme kuvanja: 25 minuta
-
Potaž od bundeve je jedna od prvih asocijacija na jesenju hranu koja greje dušu i telo. Uz ExtraFino mleveni biber i sirće, on postaje još ukusniji.
Sastojci:
- Hokaido tikva (ili bilo koja druga bundeva)
- 2-3 šarparepe srednje veličine
- Glavica crnog luka
- Kašika putera
- ExtraFino jabukovo sirće
- ExtraFino mleveni biber
- Prstohvat soli
- Supena kašika kisele pavlake (dodati pri serviranju)
Uputstvo:
- Očistiti povrće i staviti da se kuva sve zajedno.
- Kad šargarepa i bundeva omekšaju, prebaciti u blender ili procesor za hranu i dobro ispasirati.
- Vratiti smesu u šerpu (u kojoj je ostala voda od povrća).
- Dodati puter i ostaviti da se sve zajedno kuva još 5 minuta.
- Služiti toplo, dodati kašiku pavlake pri serviranju.