Recept za ćufte u paradajz sosu

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 20 minuta

  • Vreme kuvanja: 25 minuta

  • Jedno od jela koje nekada ne mogu da dosage su ćuftice u paradajz sosu. Mi ćemo vam odati par tajnih, ExtraFinih sastojaka kako da ovo jelo ima još bogatiji ukus!

Sastojci:

Sastojci za ćufte:

  • 500g mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 crni luk veći
  • 3 čena belog luka
  • Peršun
  • So (po ukusu)
  • ExtraFino mleveni biber
  • ExtraFino dodatak jelima
  • ExtraFino susam (opciono)

Sastojci za sos:

  • 3,5 kašike brašna
  • 500ml paradajz soka
  • 50ml ulja
  • 500 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica mlevene paprike

Uputstvo:

  1. U dublju činiju staviti prethodno iseckan peršun, crni luk i beli luk. Zatim dodati mleveno meso, jaje, začine i dobro umesiti.
  2. Oblikovati ćufte od napravljene smese, posuti susamom i ostaviti u frižideru.
  3. Zagrejati ulje u tiganju, dodati brašno i pržiti ga dok ne porumeni, a onda dodati paradajz sok.
  4. Postepeno uz mešanje sipati vodu i dodati začine. Ne zaboravite na kašičicu šećera jer se šećerom reguliše kiselost paradajza.
  5. Nakon ključanja dodati ćufte, smanjiti temperaturu i ostaviti da se krčkaju na tihoj vatri 40 minuta.
  6. Gotove ćufte poslužiti uz pastu ili ExtraFino kočanski pirinač.