Recept za ćufte u paradajz sosu
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 20 minuta
-
Vreme kuvanja: 25 minuta
-
Jedno od jela koje nekada ne mogu da dosage su ćuftice u paradajz sosu. Mi ćemo vam odati par tajnih, ExtraFinih sastojaka kako da ovo jelo ima još bogatiji ukus!
Sastojci:
Sastojci za ćufte:
- 500g mešanog mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 crni luk veći
- 3 čena belog luka
- Peršun
- So (po ukusu)
- ExtraFino mleveni biber
- ExtraFino dodatak jelima
- ExtraFino susam (opciono)
Sastojci za sos:
- 3,5 kašike brašna
- 500ml paradajz soka
- 50ml ulja
- 500 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica mlevene paprike
Uputstvo:
- U dublju činiju staviti prethodno iseckan peršun, crni luk i beli luk. Zatim dodati mleveno meso, jaje, začine i dobro umesiti.
- Oblikovati ćufte od napravljene smese, posuti susamom i ostaviti u frižideru.
- Zagrejati ulje u tiganju, dodati brašno i pržiti ga dok ne porumeni, a onda dodati paradajz sok.
- Postepeno uz mešanje sipati vodu i dodati začine. Ne zaboravite na kašičicu šećera jer se šećerom reguliše kiselost paradajza.
- Nakon ključanja dodati ćufte, smanjiti temperaturu i ostaviti da se krčkaju na tihoj vatri 40 minuta.
- Gotove ćufte poslužiti uz pastu ili ExtraFino kočanski pirinač.