Slatko ljuta piletina i kari pirinač – recept

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 20 minuta

  • Vreme kuvanja: 20 minuta

  • Jednostavan recept za ljubitelje mešavine slatkog i ljutog ukusa. Ovaj recept nam dolazi iz Tajlandske kuhinje, a toliko je ukusan i ExtraFin da ćete stalno želeti da ga pripremate!

Sastojci:

Sastojci za piletinu:

  • 350g pilećih prsa
  • Ulje za prženje
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika kečapa
  • 1 kašika čili sosa
  • 2 kašike soja sosa
  • So
  • ExtraFino mleveni biber
  • 1 kašika ExtraFino susama (opciono)

Sastojci za pirinač:

  • 1 šolja ExtraFino pirinča okruglog zrna
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 1 kašika karija
  • 1 kašika ulja
  • ExtraFino dodatak jelima
  • ExtraFino mleveni biber

Uputstvo:

Uputstvo:

  1. Iseckati pileća prsa na komade ili kockice. Posoliti, pobiberiti i pouljiti. Ostaviti da odstoji 10tak minuta. Ispžiti obe strane u tiganju (možete koristiti vok tiganj).
  2. Pred kraj prženje, dodati med i dobro promešati. Zatim dodati kecep, čili sos i soju i opet promešati. Kada je gotovo možete posuti piletinu susamom.
  3. Skuvati šolju pirinča. U tiganj sipari ulje, zatim kari. Kari se dodaje postepeno kako bi se ukus dodatno pojačao.
  4. Dok se kari zagreva na ulju, iseckati crni luk i dodati ga u kari da se dinta. Pobiberiti i dodati dodatak jelima po želji.
  5. Kada je luk izdinstan dodati prethodno skuvan pirinač. Ako je pirinač u tom trenutku ohlađen možete sačekati malo i onda dodati jedno jaje.
  6. Mešati neprestano dok se jaje ravnomerno ne ispeče svuda.
  7. Servirati kari pirinač i slatko ljutu piletinu zajedno.