Slatko ljuta piletina i kari pirinač – recept
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 20 minuta
-
Vreme kuvanja: 20 minuta
-
Jednostavan recept za ljubitelje mešavine slatkog i ljutog ukusa. Ovaj recept nam dolazi iz Tajlandske kuhinje, a toliko je ukusan i ExtraFin da ćete stalno želeti da ga pripremate!
Sastojci:
Sastojci za piletinu:
- 350g pilećih prsa
- Ulje za prženje
- 1 kašika meda
- 1 kašika kečapa
- 1 kašika čili sosa
- 2 kašike soja sosa
- So
- ExtraFino mleveni biber
- 1 kašika ExtraFino susama (opciono)
Sastojci za pirinač:
- 1 šolja ExtraFino pirinča okruglog zrna
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 1 kašika karija
- 1 kašika ulja
- ExtraFino dodatak jelima
- ExtraFino mleveni biber
Uputstvo:
Uputstvo:
- Iseckati pileća prsa na komade ili kockice. Posoliti, pobiberiti i pouljiti. Ostaviti da odstoji 10tak minuta. Ispžiti obe strane u tiganju (možete koristiti vok tiganj).
- Pred kraj prženje, dodati med i dobro promešati. Zatim dodati kecep, čili sos i soju i opet promešati. Kada je gotovo možete posuti piletinu susamom.
- Skuvati šolju pirinča. U tiganj sipari ulje, zatim kari. Kari se dodaje postepeno kako bi se ukus dodatno pojačao.
- Dok se kari zagreva na ulju, iseckati crni luk i dodati ga u kari da se dinta. Pobiberiti i dodati dodatak jelima po želji.
- Kada je luk izdinstan dodati prethodno skuvan pirinač. Ako je pirinač u tom trenutku ohlađen možete sačekati malo i onda dodati jedno jaje.
- Mešati neprestano dok se jaje ravnomerno ne ispeče svuda.
- Servirati kari pirinač i slatko ljutu piletinu zajedno.