Grilovani škampi – recept

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 10 minuta

  • Vreme kuvanja: 15 minuta

  • Ovaj ExtraFino recept za grilovane škampe je jednostavan za pripremu, a zagarantovano će biti hit svakog roštiljanja ili kućnog ručka za razbijanje monotonije stalno pripremanih jela.

Sastojci:

  • 1 veći češanj belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1/2 kašičice ljute aleve paprike
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike limunovog soka
  • 900g većih škampi, oljuštenih i oguljenih
  • 8 kriški limuna za ukras
  • ExtraFino mleveni biber
  • ExtraFino kočanski pirinač

Uputstvo:

  1. Zagrejati gril (električni roštilj) na srednju temperaturu.
  2. Staviti ExtraFino kočanski pirinač da se kuva dok spremate škampe.
  3. Izdrobiti beli luk, staviti u činiju i umutiti sa soli. Dodati obe aleve paprike. Dodati ulje i limunov sok.
  4. Spojiti škampe i beli luk smesu u veću činiju i mešati dok svaki škamp podjednako nije obložen tom smesom.
  5. Podmazati gril i peći škampe oko 2-3 minute po strani dok ne dobiju boju .
  6. Sipati pirinač u tanjir, poređati škampe i poređati kriške limuna za ukras.