
Grilovani škampi – recept

-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 10 minuta
-
Vreme kuvanja: 15 minuta
-
Ovaj ExtraFino recept za grilovane škampe je jednostavan za pripremu, a zagarantovano će biti hit svakog roštiljanja ili kućnog ručka za razbijanje monotonije stalno pripremanih jela.
Sastojci:
- 1 veći češanj belog luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica aleve paprike
- 1/2 kašičice ljute aleve paprike
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike limunovog soka
- 900g većih škampi, oljuštenih i oguljenih
- 8 kriški limuna za ukras
- ExtraFino mleveni biber
- ExtraFino kočanski pirinač
Uputstvo:
- Zagrejati gril (električni roštilj) na srednju temperaturu.
- Staviti ExtraFino kočanski pirinač da se kuva dok spremate škampe.
- Izdrobiti beli luk, staviti u činiju i umutiti sa soli. Dodati obe aleve paprike. Dodati ulje i limunov sok.
- Spojiti škampe i beli luk smesu u veću činiju i mešati dok svaki škamp podjednako nije obložen tom smesom.
- Podmazati gril i peći škampe oko 2-3 minute po strani dok ne dobiju boju .
- Sipati pirinač u tanjir, poređati škampe i poređati kriške limuna za ukras.