Meksički užitak

  • Kategorija: Uncategorized

  • Vreme pripreme: 20 minuta

  • Vreme kuvanja: 0

  • Meksička kuhinja u poslednjih par godina dobija veliku popularnost na našim prostorima zbog svog bogatog, začinjenog i ljutkastog ukusa. Nachosi su posebno popularni kao grickalica ili kao predjelo. Za ove letnje dane smo vam spremili dva ExtraFina recepta za Salsa i Guacamole sos.

Sastojci:

Sastojci za salsu:

  • 2 glavice crnog luka
  • 3 paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • So
  • ExtraFino mleveni biber
  • Ljuta papričica po ukusu

Sastojci za guacamole:

  • 2-3 avokada
  • 1-2 roma paradajza
  • 1 luk crveni ili crni
  • 1 ljuta papricica (opciono)
  • Beli luk sitno iseckan (opciono)
  • 1-2 kašicice ExtraFino susama
  • 1 kašicica soli
  • ExtraFino mleveni crni biber
  • 1 limeta, isceđena

Za umakanje u soseve koristiti hrskavi tortilja čips od kukuruza.

Uputstvo:

  1. Za pripremu salsa sosa je potrebno sve sastojke staviti u blender po navedenom redu. Salsa sos je ukusniji kada su komadi hrane krupnije blendirani. Blendirati sastojke oko 10 sekundi.
  2. Za pripremu Guacamole sosa avokado oljuštiti, ubaciti u činiju i izgnječiti kako biste dobili pastu. Posoliti i sačekati 5 minuta kako bi so razložila avokado.
  3. Iseckati crveni (ili crni) luk i ljutu papričicu. Dodati sve ostale sastojke u posudu, sipati ceđenu limetu i dobro izmešati.