Meksički užitak
-
Kategorija: Uncategorized
-
Vreme pripreme: 20 minuta
-
Vreme kuvanja: 0
-
Meksička kuhinja u poslednjih par godina dobija veliku popularnost na našim prostorima zbog svog bogatog, začinjenog i ljutkastog ukusa. Nachosi su posebno popularni kao grickalica ili kao predjelo. Za ove letnje dane smo vam spremili dva ExtraFina recepta za Salsa i Guacamole sos.
Sastojci:
Sastojci za salsu:
- 2 glavice crnog luka
- 3 paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- So
- ExtraFino mleveni biber
- Ljuta papričica po ukusu
Sastojci za guacamole:
- 2-3 avokada
- 1-2 roma paradajza
- 1 luk crveni ili crni
- 1 ljuta papricica (opciono)
- Beli luk sitno iseckan (opciono)
- 1-2 kašicice ExtraFino susama
- 1 kašicica soli
- ExtraFino mleveni crni biber
- 1 limeta, isceđena
Za umakanje u soseve koristiti hrskavi tortilja čips od kukuruza.
Uputstvo:
- Za pripremu salsa sosa je potrebno sve sastojke staviti u blender po navedenom redu. Salsa sos je ukusniji kada su komadi hrane krupnije blendirani. Blendirati sastojke oko 10 sekundi.
- Za pripremu Guacamole sosa avokado oljuštiti, ubaciti u činiju i izgnječiti kako biste dobili pastu. Posoliti i sačekati 5 minuta kako bi so razložila avokado.
- Iseckati crveni (ili crni) luk i ljutu papričicu. Dodati sve ostale sastojke u posudu, sipati ceđenu limetu i dobro izmešati.