Kaneloni sa spanaćem i paradajz sosem – recept

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 25 minuta

  • Vreme kuvanja: 35 minuta

  • Savršeno začinjen spanać za punjenje kanelonija uz ukusni paradajz sos i otopljen sir!

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 crni luk
  • 800g paradajza iz konzerve
  • ExtraFino mleveni biber
  • 1 šolja vode
  • Kašičica soli
  • Šaka svežeg bosiljka

Sastojci za punjenje:

  • 250g zamrznutog spanaća
  • 500g rikota sira
  • 1/3 šolje parmezana
  • 1 šolja izrendanog sira (čedar, mocarela itd)
  • 1 jaje
  • 1 čen belog luka
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice ExtraFino mlevenog bibera

Kaneloni ili tortilje za punjenje

Uputstvo:

  1. Zagrejati ulje u većem tiganju na srednjoj temperaturi. Dodati beli luk i crni lok, pržiti 2-3 minute. Dodati paradajz, vodu, so i biber.
  2. Mešati, smanjiti temperaturu na srednju i ostaviti da se krčka 5 minuta.
  3. Umešati bosiljak. Ostaviti sa strane
  4. Staviti spanać u cedku i stisnuti da izađe tečnost. Staviti spanać u činiju sa preostalim sastojcima za punjenje. Izmešati i probati, i po potrebi dodati još soli ili bibera.
  5. Zagrejati rernu na 180C. Izabrati veću tepsiju za pečenje.
  6. Premazati tepsiju sa malo sosa.
  7. Nadev za punjenje staviti u veći špric/cev. (Ukoliko ćete praviti sa tortiljama, možete ih premazati kašikom i onda zarolati).
  8. Iscediti nadev iz cevi u kaneloni i poređati ih u prethodno pripremljenu tepsiju. Prekriti folijom i peći 25 minuta.
  9. Ukloniti foliju i posuti sir, vratiti još 10 minuta da se peče dok se sir ne otopi.