Kaneloni sa spanaćem i paradajz sosem – recept
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 25 minuta
-
Vreme kuvanja: 35 minuta
-
Savršeno začinjen spanać za punjenje kanelonija uz ukusni paradajz sos i otopljen sir!
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 1 crni luk
- 800g paradajza iz konzerve
- ExtraFino mleveni biber
- 1 šolja vode
- Kašičica soli
- Šaka svežeg bosiljka
Sastojci za punjenje:
- 250g zamrznutog spanaća
- 500g rikota sira
- 1/3 šolje parmezana
- 1 šolja izrendanog sira (čedar, mocarela itd)
- 1 jaje
- 1 čen belog luka
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice ExtraFino mlevenog bibera
Kaneloni ili tortilje za punjenje
Uputstvo:
- Zagrejati ulje u većem tiganju na srednjoj temperaturi. Dodati beli luk i crni lok, pržiti 2-3 minute. Dodati paradajz, vodu, so i biber.
- Mešati, smanjiti temperaturu na srednju i ostaviti da se krčka 5 minuta.
- Umešati bosiljak. Ostaviti sa strane
- Staviti spanać u cedku i stisnuti da izađe tečnost. Staviti spanać u činiju sa preostalim sastojcima za punjenje. Izmešati i probati, i po potrebi dodati još soli ili bibera.
- Zagrejati rernu na 180C. Izabrati veću tepsiju za pečenje.
- Premazati tepsiju sa malo sosa.
- Nadev za punjenje staviti u veći špric/cev. (Ukoliko ćete praviti sa tortiljama, možete ih premazati kašikom i onda zarolati).
- Iscediti nadev iz cevi u kaneloni i poređati ih u prethodno pripremljenu tepsiju. Prekriti folijom i peći 25 minuta.
- Ukloniti foliju i posuti sir, vratiti još 10 minuta da se peče dok se sir ne otopi.