Cheese cake sa bademima – recept

  • Kategorija: Slatko

  • Vreme pripreme: 45 minuta

  • Vreme kuvanja:

  • Drugačija varijanta tradicionalnog cheese cake-a, u koju idu bademi i lešnici! Jednom kada napravite ovu poslasticu, pravićete je uvek!

Sastojci:

Sastojci za krem od sira:

  • 400-500g krem sira
  • 400-500g slatke pavlake
  • 200-300g ExtraFino šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kesica želatina



Sastojci za biskvit:

  • 250g mlevenog keksa ili mlevene plazme
  • 130g maslaca
  • 1 kašika ExtraFino badem jezgra (izmlevenih)
  • 1 kašika ExtraFino sirovih lešnika (izmlevenih)
  • ExtraFino badem jezgra cela ili u komadićima

*Kakao za dekoraciju

Uputstvo:

  1. Rastopiti maslac i u većoj činiji ga pomešati sa mlevenim keksom, izmlevenim ExtraFino bademima i izmlevenim ExtraFino lešnicima. Staviti u posudu u kojoj će biti ceo cheese cake. Oblikovati ravnomerno po površini posude. Ostaviti u frižideru da se stvrdne.
  2. Krem sir, umutiti sa šećerom u prahu i vanil šećerom. Slatku pavlaku ulupati mikserom i spojiti te dve smese u jednu činiju. Želatin pripremiti po uputstvima i dodati u ovu smesu.
  3. Prekriti biskvit ravnomerno krem smesom i posuti bademe od gore. Posuti kakao preko svega.