Cheese cake sa bademima – recept
-
Kategorija: Slatko
-
Vreme pripreme: 45 minuta
-
Vreme kuvanja:
-
Drugačija varijanta tradicionalnog cheese cake-a, u koju idu bademi i lešnici! Jednom kada napravite ovu poslasticu, pravićete je uvek!
Sastojci:
Sastojci za krem od sira:
- 400-500g krem sira
- 400-500g slatke pavlake
- 200-300g ExtraFino šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1 kesica želatina
Sastojci za biskvit:
- 250g mlevenog keksa ili mlevene plazme
- 130g maslaca
- 1 kašika ExtraFino badem jezgra (izmlevenih)
- 1 kašika ExtraFino sirovih lešnika (izmlevenih)
- ExtraFino badem jezgra cela ili u komadićima
*Kakao za dekoraciju
Uputstvo:
- Rastopiti maslac i u većoj činiji ga pomešati sa mlevenim keksom, izmlevenim ExtraFino bademima i izmlevenim ExtraFino lešnicima. Staviti u posudu u kojoj će biti ceo cheese cake. Oblikovati ravnomerno po površini posude. Ostaviti u frižideru da se stvrdne.
- Krem sir, umutiti sa šećerom u prahu i vanil šećerom. Slatku pavlaku ulupati mikserom i spojiti te dve smese u jednu činiju. Želatin pripremiti po uputstvima i dodati u ovu smesu.
- Prekriti biskvit ravnomerno krem smesom i posuti bademe od gore. Posuti kakao preko svega.