Recept za domaći pesto sos
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme:
-
Vreme kuvanja:
-
Ukusni i zdravi pesto sos, napravljen od lešnika i svežeg bosiljka, sa sirom i malo maslinovog ulja će imati pravu kremastu teksturu.
Sastojci:
- 100g ExtraFino pečenih oljuštenih lešnika
- 20g svežeg bosiljka
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 50g parmezana
- 1/2 šolje iseckanog peršuna (opciono)
- 1/2 – 1 čen belog luka (iseckan)
- So, po ukusu
Uputstvo:
- Sve sastojke staviti u blender ili električnu seckalicu.
- Blendirati dok ne dobijete ujedinjenu gustu smesu.
- Preneti u očišćenu staklenu teglu.
Pesto sos možete služiti kao dodatak uz paradajz i mocarela sir, a jedno od popularnijih jela je pasta sa pesto sosom.