Recept za domaći pesto sos

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme:

  • Vreme kuvanja:

  • Ukusni i zdravi pesto sos, napravljen od lešnika i svežeg bosiljka, sa sirom i malo maslinovog ulja će imati pravu kremastu teksturu.

Sastojci:

  • 100g ExtraFino pečenih oljuštenih lešnika
  • 20g svežeg bosiljka
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 50g parmezana
  • 1/2 šolje iseckanog peršuna (opciono)
  • 1/2 – 1 čen belog luka (iseckan)
  • So, po ukusu

Uputstvo:

  1. Sve sastojke staviti u blender ili električnu seckalicu.
  2. Blendirati dok ne dobijete ujedinjenu gustu smesu.
  3. Preneti u očišćenu staklenu teglu.

Pesto sos možete služiti kao dodatak uz paradajz i mocarela sir, a jedno od popularnijih jela je pasta sa pesto sosom.