Terijaki piletina sa pirinčem

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 15 minuta

  • Vreme kuvanja: 10 minuta

  • Piletina spremljena na azijski način! Brže se sprema od kineske hrane i manje je kalorična od hrane koja prolazi duboko prženje. Pileća prsa su jednostavan komad za pripremu, a uz terijaki sos koji je gotov za par minuta se dobija kombinacija nezaboravnog ukusa!

Sastojci:

  • 700g pilećih prsa
  • 5 kašika soja sosa
  • 2 kašike meda (ili 1/2 braon šećera)
  • 1/4 šolje vode
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta
  • 2 kašičice kukuruznog skroba
  • 2 kašičice svežeg djumbira
  • 2 čena belog luka iseckana
  • ExtraFino susam
  • Peršun
  • ExtraFino kočanski pirinač

Uputstvo:

  1. Pripremiti u činiji mešavinu soja sosa, vode, meda, pirinčanog sirćeta, đumbira, belog luka i kukuruznog skroba.
  2. Zagrejati maslinovo ulje u dubljem tiganju.
  3. Dodati piletinu (koja je prethodno isečena na komadiće) i pustiti je da se prži 3-4 minute, zatim je okrenuti i pržiti još oko 3 minute.
  4. Dodati prvobitno napravljenu smesu u piletinu i nastaviti kuvati još 30-60 sekundi dok se sos ne zgusne.
  5. Uporedo skuvati pirinač.
  6. Sipati pirinač u tanjir, pa preko terijaki piletinu i posuti je susamom i peršunom.