Terijaki piletina sa pirinčem
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 15 minuta
-
Vreme kuvanja: 10 minuta
-
Piletina spremljena na azijski način! Brže se sprema od kineske hrane i manje je kalorična od hrane koja prolazi duboko prženje. Pileća prsa su jednostavan komad za pripremu, a uz terijaki sos koji je gotov za par minuta se dobija kombinacija nezaboravnog ukusa!
Sastojci:
- 700g pilećih prsa
- 5 kašika soja sosa
- 2 kašike meda (ili 1/2 braon šećera)
- 1/4 šolje vode
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
- 2 kašičice kukuruznog skroba
- 2 kašičice svežeg djumbira
- 2 čena belog luka iseckana
- ExtraFino susam
- Peršun
- ExtraFino kočanski pirinač
Uputstvo:
- Pripremiti u činiji mešavinu soja sosa, vode, meda, pirinčanog sirćeta, đumbira, belog luka i kukuruznog skroba.
- Zagrejati maslinovo ulje u dubljem tiganju.
- Dodati piletinu (koja je prethodno isečena na komadiće) i pustiti je da se prži 3-4 minute, zatim je okrenuti i pržiti još oko 3 minute.
- Dodati prvobitno napravljenu smesu u piletinu i nastaviti kuvati još 30-60 sekundi dok se sos ne zgusne.
- Uporedo skuvati pirinač.
- Sipati pirinač u tanjir, pa preko terijaki piletinu i posuti je susamom i peršunom.