Salata od dagnji

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 20 minuta

  • Vreme kuvanja: 10 minuta

  • Jedan nesvakidašnji recept za salatu, punu vitamina, u koju idu dagnje, omiljeni plodovi mora. Brzo i lako se sprema, a može biti odlična za niskokalorični ručak kojim ćete ipak uneti bitne nutrijente.

Sastojci:

  • Pakovanje dagnji (~300g)
  • 1/2 šolje prosa (oljuštenog)
  • 2-3 jaja skuvana
  • Peršun
  • Rukola
  • Mix salata
  • Sveži krastavci
  • Rotkvice
  • Iceberg
  • Ljubičasti luk
  • ExtraFino mleveni biber
  • ExtraFino dodatak jelima
  • ExtraFino jabukovo sirće (opciono)
  • So

Svo povrće iseckati na sitne komadiće, a količina povrća treba da bude po vašem ukusu. Isto važi i za začine i sirće.

Uputstvo:

  1. Smrznute dagnje možete kuvati 4-7 minuta ili ih propržiti 2-3 minute.
  2. Proso se prvobitno propere u vodi, zatim se stavi u šerpu jedna šolja prosa i tri šolje vode. Držati na najvećoj temperaturi dok ne proključa, a onda smanjiti. Dodati prstohvat soli. Kuvati 10-15 minuta.
  3. Povrće treba da je oprano i/ili iseckano.
  4. Skuvana jaja iseckati na polovine ili četvrtine.
  5. Sipati sastojke u činiju, prvo mix salata i zeleniš, zatim dagnje i proso, zatim luk, rotkvice i iseckana jaja. Salate začiniti ExtraFino mlevenim biberom i dodatkom za jela i posoliti po želji.
  6. Ljubitelji sirćeta mogu dodati ExtraFino jabukovo sirće.