Salata od dagnji
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 20 minuta
-
Vreme kuvanja: 10 minuta
-
Jedan nesvakidašnji recept za salatu, punu vitamina, u koju idu dagnje, omiljeni plodovi mora. Brzo i lako se sprema, a može biti odlična za niskokalorični ručak kojim ćete ipak uneti bitne nutrijente.
Sastojci:
- Pakovanje dagnji (~300g)
- 1/2 šolje prosa (oljuštenog)
- 2-3 jaja skuvana
- Peršun
- Rukola
- Mix salata
- Sveži krastavci
- Rotkvice
- Iceberg
- Ljubičasti luk
- ExtraFino mleveni biber
- ExtraFino dodatak jelima
- ExtraFino jabukovo sirće (opciono)
- So
Svo povrće iseckati na sitne komadiće, a količina povrća treba da bude po vašem ukusu. Isto važi i za začine i sirće.
Uputstvo:
- Smrznute dagnje možete kuvati 4-7 minuta ili ih propržiti 2-3 minute.
- Proso se prvobitno propere u vodi, zatim se stavi u šerpu jedna šolja prosa i tri šolje vode. Držati na najvećoj temperaturi dok ne proključa, a onda smanjiti. Dodati prstohvat soli. Kuvati 10-15 minuta.
- Povrće treba da je oprano i/ili iseckano.
- Skuvana jaja iseckati na polovine ili četvrtine.
- Sipati sastojke u činiju, prvo mix salata i zeleniš, zatim dagnje i proso, zatim luk, rotkvice i iseckana jaja. Salate začiniti ExtraFino mlevenim biberom i dodatkom za jela i posoliti po želji.
- Ljubitelji sirćeta mogu dodati ExtraFino jabukovo sirće.