Pečena skuša u rerni

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 25 minuta

  • Vreme kuvanja: 25 minuta

  • Jela od ribe imaju veoma važnu ulogu u našoj kuhinji za vreme posta. Spremili smo ExtraFini recept pečene skuše koji je jednostavan za pripremu i veoma ukusan.

Sastojci:

  • 2 skuše očišćene
  • Sveže isceđen limonov sok
  • 3-4 čena belog luka samlevena
  • 4 supene kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice mlevenog ExtraFino bibera
  • 1 kašičica bosiljka
  • Morska so
  • Čeri paradajz
  • Kriške limuna
  • Peršun
  • ExtraFino finoglazirani pirinač okruglog zrna

Uputstvo:

  1. Premazati veću tepsiju maslinovim uljem, poređati čeri paradajz iseckan na polovine, kriške limuna i peršun. Zatim prethodno očišćenu i posoljenu skušu staviti u tepsiju.
  2. Preliti ih limunovim sokom, posuti samleven beli luk, bosiljak i ExtraFino biber.
  3. Peći na 180-200C 15 minuta, zatim ih okrenuti i peći još 10 minuta.
  4. Poslužiti uz skuvani ExtraFino finoglazirani pirinač okruglog zrna.