Pečena skuša u rerni
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 25 minuta
-
Vreme kuvanja: 25 minuta
-
Jela od ribe imaju veoma važnu ulogu u našoj kuhinji za vreme posta. Spremili smo ExtraFini recept pečene skuše koji je jednostavan za pripremu i veoma ukusan.
Sastojci:
- 2 skuše očišćene
- Sveže isceđen limonov sok
- 3-4 čena belog luka samlevena
- 4 supene kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašičice mlevenog ExtraFino bibera
- 1 kašičica bosiljka
- Morska so
- Čeri paradajz
- Kriške limuna
- Peršun
- ExtraFino finoglazirani pirinač okruglog zrna
Uputstvo:
- Premazati veću tepsiju maslinovim uljem, poređati čeri paradajz iseckan na polovine, kriške limuna i peršun. Zatim prethodno očišćenu i posoljenu skušu staviti u tepsiju.
- Preliti ih limunovim sokom, posuti samleven beli luk, bosiljak i ExtraFino biber.
- Peći na 180-200C 15 minuta, zatim ih okrenuti i peći još 10 minuta.
- Poslužiti uz skuvani ExtraFino finoglazirani pirinač okruglog zrna.