Prebranac pasulj

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 30-45 minuta

  • Vreme kuvanja: 30-45 minuta

  • Jelo dobro poznato na našoj domaćoj trpezi, nijedno praznično okupljanje ne može da prođe bez njega! Pasulj prebranac se pravi ili kao glavno jelo ili kao prilog koji odlično ide uz meso.

Sastojci:

  • 500g ExtraFino Tetovac pasulja
  • 3dl ulja
  • 800g crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 list lorbera
  • ExtraFino mleveni biber
  • So

Uputstvo:

  1. Skuvati pasulj ExtraFino pasulj Tetovac u loncu. Ocediti ga od vode.
  2. Crni luk oljuštiti i ostaviti 10minuta da odstoji u hladnoj vodi. Nakon toga ga iseći na kockice. Ispržiti crni luk na zagrejanom ulju u šerpi dok ne porumeni. Dodati ExtraFino mlevenog bibera, aleve paprike i soli po ukusu.
  3. Tepsiju podmazati i na dno ravnomerno staviti red pasulja, zatim preko njega staviti ispržen luk. Ponovljati ovaj korak, ali pasulj mora da bude u poslednjem redu. Svaki red luka zaliti sa malo ulja.
  4. Preko svega staviti list lorbera, dva čena belog luka isečena i po želji suvu papriku.
  5. Opet zaliti sa malo ulja i peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 30minuta, po potrebi duže.