Čokoladni mus

  • Kategorija: Slatko

  • Vreme pripreme: 20 minuta

  • Vreme kuvanja: 5 minuta

  • Klasičan čokoladni mus kao dezert će dodati na doživljaju cele večere, kako zbog svog izgleda tako i zbog kremastog ukusa. ExtraFino je spremio recept u koji pored uobičajenih sastojaka se dodaju lešnici, bademi i nar.

Sastojci:

  • 3 jaja (odvojena na belanca i žumanca)
  • 1/4 šolje šećera
  • Pavlaka za kuvanje
  • Čokolada za kuvanje
  • Puter
  • ExtraFino lešnici pečeni oljušteni (samleveni)
  • ExtraFino badem jezgro(opciono)
  • Nar

Uputstvo:

  1. Umutiti pavlaku za kuvanje sa električnim mikserom.
  2. Otopiti čokoladu za kuvanje sa puterom u šerpici, ostaviti je sa strane ali ne dozvoliti da se previše ohladi.
  3. Ulupati belanca u činiji sa mikserom dok ne postanu penasta i mogu da se oblikuju.
  4. U otopljenu čokoladu dodati žumanca uz mešanje.
  5. Zatim u tu smesu dodati trećinu umućene pavlake za kuvanje, pa polovinu ulupanih belanaca. Mešati i dodati ostatke od obe smese.
  6. Dodati samlevene lešnike i iseckane bademe (po želji).
  7. Servirati u providnim staklenim čašama, i posuti nar od gore.