Čokoladni mus
-
Kategorija: Slatko
-
Vreme pripreme: 20 minuta
-
Vreme kuvanja: 5 minuta
-
Klasičan čokoladni mus kao dezert će dodati na doživljaju cele večere, kako zbog svog izgleda tako i zbog kremastog ukusa. ExtraFino je spremio recept u koji pored uobičajenih sastojaka se dodaju lešnici, bademi i nar.
Sastojci:
- 3 jaja (odvojena na belanca i žumanca)
- 1/4 šolje šećera
- Pavlaka za kuvanje
- Čokolada za kuvanje
- Puter
- ExtraFino lešnici pečeni oljušteni (samleveni)
- ExtraFino badem jezgro(opciono)
- Nar
Uputstvo:
- Umutiti pavlaku za kuvanje sa električnim mikserom.
- Otopiti čokoladu za kuvanje sa puterom u šerpici, ostaviti je sa strane ali ne dozvoliti da se previše ohladi.
- Ulupati belanca u činiji sa mikserom dok ne postanu penasta i mogu da se oblikuju.
- U otopljenu čokoladu dodati žumanca uz mešanje.
- Zatim u tu smesu dodati trećinu umućene pavlake za kuvanje, pa polovinu ulupanih belanaca. Mešati i dodati ostatke od obe smese.
- Dodati samlevene lešnike i iseckane bademe (po želji).
- Servirati u providnim staklenim čašama, i posuti nar od gore.