Pileći rolat sa šampinjonima
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 15 minuta
-
Vreme kuvanja: 25 minuta
-
Zanimljiva kombinacija pilećeg mesa, pečuraka i začina koja zaslužuje da se malo potrudite oko njene pripreme jer pleni izgledom i oduševljava ukusom.
Sastojci:
- 500g pilećih grudi
- 1 jaje
- 3-4 kašike prezle
- 50g maslaca
- So
- ExtraFino mleveni biber
- ExtraFino dodatak jelima
- Beli luk u prahu
- Sir koji se topi (kačkavalj, gauda ili edamer)
- Ulje
- ExtraFino kukuruzno brašno
Uputstvo:
- Oprati pileće grudi i izlupati ih čekićem kako bi se stanjile. Posoliti, pobiberiti i začiniti ExtraFino dodatkom za jela.
- U činiji umutiti jaje, dodati so i beli luk u prahu, u 1 tanjir sipati prezle, a u drugi brašno.
- Za punjenje iseckati pečurke na sitne komadiće i dinstati ih u tiganju na masti.
- Začiniti ih i na kraju dodati sir da se istopi. Ukoliko puste previše vode, možete dodati malo brašna da se zgusne.
- Pileće grudi napuniti sosom od pečuraka i uviti. Po potrebi krajeve pričvrstiti čačkalicama.
- Rolate prvo uvaljati u ExtraFino kukuruzno brašno, zatim potopiti u jaja, pa nakon toga u prezle.
- Pržiti sa obe strane na zagrejanom ulju.