Pileći rolat sa šampinjonima

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 15 minuta

  • Vreme kuvanja: 25 minuta

  • Zanimljiva kombinacija pilećeg mesa, pečuraka i začina koja zaslužuje da se malo potrudite oko njene pripreme jer pleni izgledom i oduševljava ukusom.

Sastojci:

  • 500g pilećih grudi
  • 1 jaje
  • 3-4 kašike prezle
  • 50g maslaca
  • So
  • ExtraFino mleveni biber
  • ExtraFino dodatak jelima
  • Beli luk u prahu
  • Sir koji se topi (kačkavalj, gauda ili edamer)
  • Ulje
  • ExtraFino kukuruzno brašno

Uputstvo:

  1. Oprati pileće grudi i izlupati ih čekićem kako bi se stanjile. Posoliti, pobiberiti i začiniti ExtraFino dodatkom za jela.
  2. U činiji umutiti jaje, dodati so i beli luk u prahu, u 1 tanjir sipati prezle, a u drugi brašno.
  3. Za punjenje iseckati pečurke na sitne komadiće i dinstati ih u tiganju na masti.
  4. Začiniti ih i na kraju dodati sir da se istopi. Ukoliko puste previše vode, možete dodati malo brašna da se zgusne.
  5. Pileće grudi napuniti sosom od pečuraka i uviti. Po potrebi krajeve pričvrstiti čačkalicama.
  6. Rolate prvo uvaljati u ExtraFino kukuruzno brašno, zatim potopiti u jaja, pa nakon toga u prezle.
  7. Pržiti sa obe strane na zagrejanom ulju.