Čoko brauni sa indijskim orahom (brownies)

  • Kategorija: Slatko

  • Vreme pripreme: 15 minuta

  • Vreme kuvanja: 35 minuta

  • Čokoladni brauni, hrskav spolja, a mekan iznutra osvaja sve svojim punim ukusom čokolade i lakoćom spremanja. Mi smo spremili ExtraFini recept za vas koji uključuje pored regularnih sastojaka i indijske orahe.

Sastojci:

  • 150g ExtraFino indijskog oraha
  • 170g čokolade za kuvanje
  • 225g puter
  • 4 jaja
  • 50g belog šećera
  • 50g braon šećera
  • Vanila ekstrakt
  • Prstohvat soli
  • 130g brašna

Uputstvo:

  1. Zagrejati rernu na 175°C.
  2. Obložiti tepsiju na kojoj ćete peći papirom za kuvanje.
  3. Otopiti puter i čokoladu za kuvanje na manjoj temperaturi, često mešajući.
  4. U većoj činiji ulupati jaja, oba šećera, vanila esktrakt i so.
  5. Dodati uz mešanje prethodno otopljenu čokoladu, zatim brašno.
  6. Dodati 130g indijskog oraha, a ostatak sačuvati za dekoraciju.
  7. Sipati celu smesu u tepsiju i ostatak indijskog oraha poređati po vrhu.
  8. Peći 35 minuta ili dok čačkalica ne izađe iz centra suva.
  9. Sačekati da se ohladi pre nego što ih isečete na kocke i poslužite.