Čoko brauni sa indijskim orahom (brownies)
-
Kategorija: Slatko
-
Vreme pripreme: 15 minuta
-
Vreme kuvanja: 35 minuta
-
Čokoladni brauni, hrskav spolja, a mekan iznutra osvaja sve svojim punim ukusom čokolade i lakoćom spremanja. Mi smo spremili ExtraFini recept za vas koji uključuje pored regularnih sastojaka i indijske orahe.
Sastojci:
- 150g ExtraFino indijskog oraha
- 170g čokolade za kuvanje
- 225g puter
- 4 jaja
- 50g belog šećera
- 50g braon šećera
- Vanila ekstrakt
- Prstohvat soli
- 130g brašna
Uputstvo:
- Zagrejati rernu na 175°C.
- Obložiti tepsiju na kojoj ćete peći papirom za kuvanje.
- Otopiti puter i čokoladu za kuvanje na manjoj temperaturi, često mešajući.
- U većoj činiji ulupati jaja, oba šećera, vanila esktrakt i so.
- Dodati uz mešanje prethodno otopljenu čokoladu, zatim brašno.
- Dodati 130g indijskog oraha, a ostatak sačuvati za dekoraciju.
- Sipati celu smesu u tepsiju i ostatak indijskog oraha poređati po vrhu.
- Peći 35 minuta ili dok čačkalica ne izađe iz centra suva.
- Sačekati da se ohladi pre nego što ih isečete na kocke i poslužite.