Piletina u kari sosu sa pirinčem

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 10 minuta

  • Vreme kuvanja: 45 minuta

  • Ako ste ljubitel karija probajte ovo sočno jelo. Piletina spremljena u kremastom sosu uz pirinač je idealno rešenje za brzo spremanje ručka kojem će se svi obradovati i ukus koji će pamtiti.

Sastojci:

  • 300-500g pilećeg belog mesa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica žutog karija
  • 2 čena belog luka (opciono)
  • 1 crni luk (iseckan, opciono)
  • 100g pelata
  • Peršun
  • Jogurt ili pavlaka za kuvanje
  • So
  • ExtraFino mleveni biber
  • Bosiljak ili korijander
  • ExtraFino Kočanski pirinač

Uputstvo:

  1. Pileće belo meso iseći na kockice, posoliti ih i pobiberiti, zatim ih propržiti na maslinovom ulju i skloniti sa strane.
  2. Na preostaloj masnoći dodati beli luk i crni luk, možete i djumbir po želji.
  3. Dodati pelat zajedno sa karijem, jogurtom ili pavlakom za kuvanje, peršunom i korijanderom. Ostaviti da se kuva 20tak minuta na laganoj vatri.
  4. Dodati piletinu i pustiti da se sve zajedno krčka još oko 15 minuta.
  5. Skuvati ExtraFino kočanski pirinač.
  6. Sipati pirinač u tanjir, preliti ga prethodno napravljenom kari piletinom i poslužiti.

* Možete staviti pirinač da se kuva u poslednjoj fazi pravljena kari sosa.