Piletina u kari sosu sa pirinčem
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 10 minuta
-
Vreme kuvanja: 45 minuta
-
Ako ste ljubitel karija probajte ovo sočno jelo. Piletina spremljena u kremastom sosu uz pirinač je idealno rešenje za brzo spremanje ručka kojem će se svi obradovati i ukus koji će pamtiti.
Sastojci:
- 300-500g pilećeg belog mesa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica žutog karija
- 2 čena belog luka (opciono)
- 1 crni luk (iseckan, opciono)
- 100g pelata
- Peršun
- Jogurt ili pavlaka za kuvanje
- So
- ExtraFino mleveni biber
- Bosiljak ili korijander
- ExtraFino Kočanski pirinač
Uputstvo:
- Pileće belo meso iseći na kockice, posoliti ih i pobiberiti, zatim ih propržiti na maslinovom ulju i skloniti sa strane.
- Na preostaloj masnoći dodati beli luk i crni luk, možete i djumbir po želji.
- Dodati pelat zajedno sa karijem, jogurtom ili pavlakom za kuvanje, peršunom i korijanderom. Ostaviti da se kuva 20tak minuta na laganoj vatri.
- Dodati piletinu i pustiti da se sve zajedno krčka još oko 15 minuta.
- Skuvati ExtraFino kočanski pirinač.
- Sipati pirinač u tanjir, preliti ga prethodno napravljenom kari piletinom i poslužiti.
* Možete staviti pirinač da se kuva u poslednjoj fazi pravljena kari sosa.