Pasulj u paradajz sosu
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 15 minuta
-
Vreme kuvanja: 25 minuta
-
Kada nemate vremena da pravite prebranac ili kuvate pasulj satima, pasulj u paradajz sosu je ukusno i zdravo rešenje koje će vas zasititi, bogato je proteinima, a nije potrebno puno vremena za realizaciju.
Sastojci:
- 400-450g ExtraFino Tetovac pasulja
- 500g paradajza (iseckanog)
- 1 crvena paprika (veća, iseckana)
- 2 crna luka (iseckana)
- 5 čena belog luka
- 5 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica pasiranog paradajza
- So
- ExtraFino mleveni biber
- ExtraFino dodatak jelima
- Peršun, origano, ruzmarin
Uputstvo:
- Skuvati ExtraFino pasulj Tetovac, ocediti ga i ostaviti sa strane.
- Na zagrejanom ulju (ne previše) propržiti crni i beli luk, zatim dodati papriku i nju pržiti 2 minute.
- Dodati paradajz, posoliti i dodati peršuna po želji, i ostaviti sve da se kuva 10tak minuta.
- Na prethodno skuvan pasulj dodati pripremljenu paradajz smesu, origano, ExtraFino mleveni biber, malo ruzmarina i ExtraFino dodatak jelima po želji i još malo to sve zajedno ukuvati kako bi se sve sjedinilo.