Pasulj u paradajz sosu

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 15 minuta

  • Vreme kuvanja: 25 minuta

  • Kada nemate vremena da pravite prebranac ili kuvate pasulj satima, pasulj u paradajz sosu je ukusno i zdravo rešenje koje će vas zasititi, bogato je proteinima, a nije potrebno puno vremena za realizaciju.

Sastojci:

  • 400-450g ExtraFino Tetovac pasulja
  • 500g paradajza (iseckanog)
  • 1 crvena paprika (veća, iseckana)
  • 2 crna luka (iseckana)
  • 5 čena belog luka
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica pasiranog paradajza
  • So
  • ExtraFino mleveni biber
  • ExtraFino dodatak jelima
  • Peršun, origano, ruzmarin

Uputstvo:

  1. Skuvati ExtraFino pasulj Tetovac, ocediti ga i ostaviti sa strane.
  2. Na zagrejanom ulju (ne previše) propržiti crni i beli luk, zatim dodati papriku i nju pržiti 2 minute.
  3. Dodati paradajz, posoliti i dodati peršuna po želji, i ostaviti sve da se kuva 10tak minuta.
  4. Na prethodno skuvan pasulj dodati pripremljenu paradajz smesu, origano, ExtraFino mleveni biber, malo ruzmarina i ExtraFino dodatak jelima po želji i još malo to sve zajedno ukuvati kako bi se sve sjedinilo.