Prednosti semena bundeve

Stigla nam je jesen, godišnje doba koje sa sobom donosi mnoštvo svojevrsnih povrća, a samim tim i mnoštvo jesenjih obroka. Jedno od tih mnogobrojnih povrća, a verovatno i najkarakterističnije za jesen jeste bundeva.

Bundeva sama po sebi ima mnogobrojne benefite, kao što su bogat sadržaj vitamina, visok nivo antioksidanata, nisku kalorijsku vrednost i slično.

Seme golice ili bundevino seme nije ništa manje zdravo od same bundeve. Ono je jestivo, uglavnom se dobija pečenjem samog semena i pored toga što se koristi u mnogim receptima i grickalicama, bundevino seme pruža mnogobrojne prednosti.

Dalje u tekstu možete pročitati prednosti bundevinog semena.

Seme bundeve je bogato zdravim uljima, magnezijumom i drugim mineralima imperativnim za zdravlje srca i kostiju.

Zdravlje kostiju
Kao što smo rekli, bundevino seme je bogato magnezijumom koje igra ključnu ulogu u zdravlju naših kostiju i smanjuje rizik od osteroporoze.

Zdravlje srca i jetre
Bundevino semenje je bogato Omega-3 i Omega-6 masnim kiselinama, antioksidantima i vlaknima, koji u kombinaciji predstavljaju zdravu bombu za vaše srce i jetru.
Omega-3 masne kiseline smanjuju rizik od tromboze koja dovodi do srčanih i moždanih udara, smanjuje LDL (loša vrsta holesterola) i smanjuje krvni pritisak.

Imuni sistem
Ulja iz bundevinog semena su bogata antioksidantima i vitaminom E, koji jača imuni sistem i održava zdravlje krvnih sudova.

Zdravlje kože i očiju
Bundevino seme je bogat izvor skvalen-a, antioksidanta koji igra sličnu ulogu kao i beta-karoten – jača i čuva kožu i pospešuje rad očiju.

Nutritivna vrednost
100g ExtraFino bundevinog semena sardži:

Kalorija: 538,26 kcal
Masti: 44,30g
Od kojih zasićene masne kiseline: 17,7g
Ugljenih hidrata: 2,74g
Od kojih šećei: 1g
Proteini: 32,15g
Soli: 2g.

Poručite vaše ExtraFino bundevino seme i druge proizvode putem našeg sajta ili klikom na link.