Burrito
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 10 minuta
-
Vreme kuvanja: 20 minuta
-
Jednostavan i zdrav recept bogat proteinima, vlaknima i ugljenim hidratima. Pravi se za kratko vreme i uvek možete dodati nešto svoje, nećete pogrešiti!
Sastojci:
- ExtraFino pirinač oljušteni beli dugog zrna
- 350gr junećeg mesa
- 1 praziluk
- 2-3 čena belog luka
- 1 crveni luk
- 1 crvena paprika
- 2-3 šargarepe
- 2 kašike ExtraFino susama (po ukusu)
- Konzerva leblebije
- Konzerva kukuruza
- Konzerva crvenog pasulja
- So
- ExtraFino mleveni crni biber
- Začini po ukusu: kari, aleva paprika, provansalska mešavina, origano
- ExtraFino dodatak jelima
- Povrće po želji (npr krastavac, rukola itd.)
- Tortilje
Uputstvo:
- Sitno iseći papriku i praziluk i sipatu u tiganj sa maslinovim uljem, potom na laganoj vatri dinstati.
- Dodati sitno iseckane čenove belog luka i dinstati još par minuta.
- Isečenu junetinu na kockice, staviti u tiganj i pržiti dok ne dobije malo boje.
- Šargarepu izrendati i dodati u smesu.
- Posoliti, pobiberiti i začiniti po želji.
- Kada šargarepa pusti sok i mesom bude gotovo, sipati kukuruz i pasulj. Sipati začine po ukusu i kuvati na laganoj vatri jos 5-10 minuta, kako bi se svi ukusi upoznali.
- Burrito se tradicionalno servira uz pirinač, tako da uporedo dok dinstate povrće, skuvajte i ExtraFino pirinač oljušteni beli dugog zrna.
- Na tortilju po želji sipati premaze – mi predlažemo guacamole – sipati pirinač, povrće po želji i smesu, zaviti i uživati!