Burrito

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 10 minuta

  • Vreme kuvanja: 20 minuta

  • Jednostavan i zdrav recept bogat proteinima, vlaknima i ugljenim hidratima. Pravi se za kratko vreme i uvek možete dodati nešto svoje, nećete pogrešiti!

Sastojci:

  • ExtraFino pirinač oljušteni beli dugog zrna
  • 350gr junećeg mesa
  • 1 praziluk
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 crveni luk
  • 1 crvena paprika
  • 2-3 šargarepe
  • 2 kašike ExtraFino susama (po ukusu)
  • Konzerva leblebije
  • Konzerva kukuruza
  • Konzerva crvenog pasulja
  • So
  • ExtraFino mleveni crni biber
  • Začini po ukusu: kari, aleva paprika, provansalska mešavina, origano
  • ExtraFino dodatak jelima
  • Povrće po želji (npr krastavac, rukola itd.)
  • Tortilje

Uputstvo:

  1. Sitno iseći papriku i praziluk i sipatu u tiganj sa maslinovim uljem, potom na laganoj vatri dinstati.
  2. Dodati sitno iseckane čenove belog luka i dinstati još par minuta.
  3. Isečenu junetinu na kockice, staviti u tiganj i pržiti dok ne dobije malo boje.
  4. Šargarepu izrendati i dodati u smesu.
  5. Posoliti, pobiberiti i začiniti po želji.
  6. Kada šargarepa pusti sok i mesom bude gotovo, sipati kukuruz i pasulj. Sipati začine po ukusu i kuvati na laganoj vatri jos 5-10 minuta, kako bi se svi ukusi upoznali.
  7. Burrito se tradicionalno servira uz pirinač, tako da uporedo dok dinstate povrće, skuvajte i ExtraFino pirinač oljušteni beli dugog zrna.
  8. Na tortilju po želji sipati premaze – mi predlažemo guacamole – sipati pirinač, povrće po želji i smesu, zaviti i uživati!