
Guacamole

-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 10 minuta
-
Vreme kuvanja:
-
U ovom blogu smo za vas spremili jedinstveni i lak recept za Guacamole - namaz od avokada koji može da se koristi kao prilog uz glavno jelo ili kao premaz na tostu.
Sastojci:
- 2-3 avokada
- 1-2 roma paradajza
- 1 luk crveni ili crni
- 1 ljuta papričica (opciono)
- Beli luk sitno iseckan (opciono)
- 1-2 kašičice ExtraFino susama
- 1 kašičica soli
- ExtraFino mleveni crni biber
- 1 limeta, isceđena
Ono što je najvažnije kod Guacamole-a jeste da avokado bude svež, nikako ne sme biti pretvrd i nezreo. Kako biste znali da li je avokado svež ili ne, sve što treba da uradite jeste da prstom blago pritisnete na vrh avokada (tamo gde se nalazi ostatak petiljke) i ukoliko je svež trebao bi da ulegne pod pritiskom – ali nikako da se zgnječi jer onda znači da je prezreo i gnjecav.
Uputstvo:
- Avokado oljuštiti, ubaciti u činiju i izgnječiti kako biste dobili pastu.
- Posoliti i sačekati 5 minuta kako bi so razložila avokado.
- Iseckati crveni luk (ili crni) i ljutu papričicu.
- Dodati sve ostale sastojke u posudu sa ExtraFino susamom i mlevenim crnim biberom.
- Sipati isceđenu limetu i dobro izmešati.
Recept je vrlo jednostavan, a evo par načina kako možete da ga primenite:
1. Uz doručak
Namažite tost Guacamole premazom, ispecite jaje na oko i stavite ga na tost. Pospite malo rukole, posolite i pobiberite po ukusu.
2. Ručak
Uz veggie burrito o kom smo pisali u prethodnom blogu (link), premažite tortilju ovim namazom i dodajte ExtraFino pirinač i Veggie smesu.
3. Grickalice
Guacamole je jedan od najboljih premaza koji ide uz tortilja čips!