Čoko-lešnik gnezda

  • Kategorija: Slatko

  • Vreme pripreme: 20-30 minuta

  • Vreme kuvanja: 10-15 minuta

  • Ukoliko želite da se zasladite,a ne želite puno vremena da izdvojite na spremanje poslastice, ExtraFino je našao pravo rešenje za vas! Radi se o receptu kolačića koji se zovu čoko-lešnik gnezda. Kremasti i hrskavi, nemoguće je pojesti samo jedan.

Sastojci:

  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja ExtraFino šećera u prahu
  • 1/3 šolje nezaslađenog kakaa
  • Prstohvat soli
  • 1/2 šolje putera, omekšanog
  • 2 veća žumanca
  • 1 kašičica neskafe (opciono)
  • 1/2 kašičice vanila ekstrakta
  • 2/3 šolje sitno iseckanih ExtraFino pečenih lešnika
  • 1/3 šolje namaza od lešnika i čokolade (npr Nutela)

Uputstvo:

  1. Zagrejati rernu na 180C.
  2. U jednu činiju sipati brašno, šećer, kakao i so, mešati sa ručnom mutilicom.
  3. U drugu činiju sipati puter i mutiti sa mikserom na srednjoj brzini oko 2 minute. Posebno ulupati žumanca i dodati neskafu (po želji, nije neophodno). Zatim presuti žumanca u puter smesu i dodati vanilin ekstrakt.
  4. Dodati brašno smesu u puter smesu i izmiksati ih mikserom na nižoj brzini dok se ne ujedine.
  5. Izvaditi testo na papir. Oblikovati ga u loptice. Uvaljati strane testa u iseckane lešnike.
  6. Poređati loptice na papir za kuvanje. Palcem pritisnuti centar svake loptice, ostavljajući udubljenje.
  7. Peći na 180C (po potrebi više) oko 10 minuta.
  8. Popuniti udubljenja kolačića Nutelom.