Čoko-lešnik gnezda
-
Kategorija: Slatko
-
Vreme pripreme: 20-30 minuta
-
Vreme kuvanja: 10-15 minuta
-
Ukoliko želite da se zasladite,a ne želite puno vremena da izdvojite na spremanje poslastice, ExtraFino je našao pravo rešenje za vas! Radi se o receptu kolačića koji se zovu čoko-lešnik gnezda. Kremasti i hrskavi, nemoguće je pojesti samo jedan.
Sastojci:
- 1 šolja brašna
- 1 šolja ExtraFino šećera u prahu
- 1/3 šolje nezaslađenog kakaa
- Prstohvat soli
- 1/2 šolje putera, omekšanog
- 2 veća žumanca
- 1 kašičica neskafe (opciono)
- 1/2 kašičice vanila ekstrakta
- 2/3 šolje sitno iseckanih ExtraFino pečenih lešnika
- 1/3 šolje namaza od lešnika i čokolade (npr Nutela)
Uputstvo:
- Zagrejati rernu na 180C.
- U jednu činiju sipati brašno, šećer, kakao i so, mešati sa ručnom mutilicom.
- U drugu činiju sipati puter i mutiti sa mikserom na srednjoj brzini oko 2 minute. Posebno ulupati žumanca i dodati neskafu (po želji, nije neophodno). Zatim presuti žumanca u puter smesu i dodati vanilin ekstrakt.
- Dodati brašno smesu u puter smesu i izmiksati ih mikserom na nižoj brzini dok se ne ujedine.
- Izvaditi testo na papir. Oblikovati ga u loptice. Uvaljati strane testa u iseckane lešnike.
- Poređati loptice na papir za kuvanje. Palcem pritisnuti centar svake loptice, ostavljajući udubljenje.
- Peći na 180C (po potrebi više) oko 10 minuta.
- Popuniti udubljenja kolačića Nutelom.