Fritata sa povrćem i indijskim orahom

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 15-20min

  • Vreme kuvanja: ~60min

  • Fritata je jelo koje potiče iz Italije i bazirano je uglavnom na jajima, siru, mesu i povrću. Vremenom širom Evrope postala je popularna jednostavnija vrezija fritate pod nazivom koji svi znamo – omlet. Smislili smo recept za vas koji ne sadrži meso, sa povrćem i indijskim orahom, ukusan i zdrav!

Sastojci:

  • 5 šargarepa
  • Tikvica
  • Crveni luk
  • Crvena babura
  • 1 brokoli
  • 2 čena belog luka
  • 3 jajeta
  • 2 šake ExtraFino indijskog oraha
  • 2 kašike ExtraFino susama
  • 2 kašike lanenih semenki
  • 100g krem sira
  • 100g trapista
  • 100g šunke
  • Kašika kisele pavlake
  • Kašika prezli
  • Kašičica svežeg peršuna
  • So
  • Extrafino mleveni biber
  • 70g maslaca
  • Maslinovo ulje

Uputstvo:

  1. Uključiti rernu na 180 stepeni.
  2. Izrendati šargarepe, iseckati tikvice, papriku, crveni i beli luk i propržiti na maslinovom ulju da ispari tečnost.
  3. Skinuti s vatre i dodati maslac da se otopi.
  4. Sir izrendati, a indijski orah samleti.
  5. U drugoj činiji mutilicom malo razmutiti jaja, krem sir i pavlaku.
  6. Dodati šunku, sir, indijski orah, susam, lanene semenke, prezle, peršun, posoliti, pobiberiti i pomešati sa smesom sa povrćem.
  7. Uliti u pleh koji je prethodno podmazan puterom, dodati brokoli od gore i peći oko sat vremena, dok ne porumeni.