Fritata sa povrćem i indijskim orahom
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 15-20min
-
Vreme kuvanja: ~60min
-
Fritata je jelo koje potiče iz Italije i bazirano je uglavnom na jajima, siru, mesu i povrću. Vremenom širom Evrope postala je popularna jednostavnija vrezija fritate pod nazivom koji svi znamo – omlet. Smislili smo recept za vas koji ne sadrži meso, sa povrćem i indijskim orahom, ukusan i zdrav!
Sastojci:
- 5 šargarepa
- Tikvica
- Crveni luk
- Crvena babura
- 1 brokoli
- 2 čena belog luka
- 3 jajeta
- 2 šake ExtraFino indijskog oraha
- 2 kašike ExtraFino susama
- 2 kašike lanenih semenki
- 100g krem sira
- 100g trapista
- 100g šunke
- Kašika kisele pavlake
- Kašika prezli
- Kašičica svežeg peršuna
- So
- Extrafino mleveni biber
- 70g maslaca
- Maslinovo ulje
Uputstvo:
- Uključiti rernu na 180 stepeni.
- Izrendati šargarepe, iseckati tikvice, papriku, crveni i beli luk i propržiti na maslinovom ulju da ispari tečnost.
- Skinuti s vatre i dodati maslac da se otopi.
- Sir izrendati, a indijski orah samleti.
- U drugoj činiji mutilicom malo razmutiti jaja, krem sir i pavlaku.
- Dodati šunku, sir, indijski orah, susam, lanene semenke, prezle, peršun, posoliti, pobiberiti i pomešati sa smesom sa povrćem.
- Uliti u pleh koji je prethodno podmazan puterom, dodati brokoli od gore i peći oko sat vremena, dok ne porumeni.