Piletina sa kikirikijem i susamom
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme: 20-30 minuta
-
Vreme kuvanja: 15-25 minuta
-
Ako vam se jede kineska hrana, a ne želite da poručujete iz restorana, ExtraFino je našao rešenje za vas. Izabrali smo recept piletine sa kikirikijem, susamom i povrćem.
Sastojci:
- 400-500g piletine
- ExtraFino Kočanski pirinač
- Pečurke po želji
- ExtraFino kikiriki
- ExtraFino susam
- 300-400g kupusa
- 3-4 čena belog luka
- Crni luk, šargarepa, krastavac
- 2 male ili 1 velika paprika (crvena i zelena)
- Po želji: bilo koje sezonsko povrće
- Soja sos
- Đumbir (u prahu ili svež)
- ExtraFino dodatak jelima
- ExtraFino mleveni biber
- Aleva paprika
- 2-3 kašike gustina
- Čašica konjaka
Uputstvo:
- Iseckati pileće belo meso na kockice i pomešati sa 2-3 kašike soja sosa, konjakom i gustinom. Promešati i ostaviti da odstoji pola sata – sat u frižideru.
- Iseckati svo povrće na listiće, a beli luk izgnječiti.
- U vok tiganj (ili duboki tiganj) staviti 2-3 kašike ulja i dobro zagrejati da se dimi. Na tako ugrejano ulje, dodati beli luk, prstohvat soli, i belo meso oceđeno od paca (pac ne bacati, ostaviti sa strane za kasnije). Dodati đumbir na kraju. Brzim pokretima mešati meso i ne pržiti ga više od 2-3 minute. Proprženu piletinu vratiti u pac i preći na pripremanje povrća.
- Ponovo staviti ulje u tiganj, i zagrejati. Dodati malo soli i iseckano povrće. Pržiti povrće uz intenzivno mešanje nekoliko minuta i postepeno dodavati ExtraFino dodatak jelima, ExtraFino mleveni biber i alevu papriku.
- Nakon 2-3 minute, dodati u tiganj i prethodno proprženu piletinu s pacom u kom se nalazila, ExtraFino kikiriki, ExtraFino susam, ostatak konjaka i 3 kašike soja sosa.
- Intenzivno mešati jos nekoliko minuta dok se meso i povrće lepo ne sjedini, onda ukloniti sa vatre.
- Servirati toplo uz ExtraFino pirinač.