Piletina sa kikirikijem i susamom

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme: 20-30 minuta

  • Vreme kuvanja: 15-25 minuta

  • Ako vam se jede kineska hrana, a ne želite da poručujete iz restorana, ExtraFino je našao rešenje za vas. Izabrali smo recept piletine sa kikirikijem, susamom i povrćem.

Sastojci:

  • 400-500g piletine
  • ExtraFino Kočanski pirinač
  • Pečurke po želji
  • ExtraFino kikiriki
  • ExtraFino susam
  • 300-400g kupusa
  • 3-4 čena belog luka
  • Crni luk, šargarepa, krastavac
  • 2 male ili 1 velika paprika (crvena i zelena)
  • Po želji: bilo koje sezonsko povrće
  • Soja sos
  • Đumbir (u prahu ili svež)
  • ExtraFino dodatak jelima
  • ExtraFino mleveni biber
  • Aleva paprika
  • 2-3 kašike gustina
  • Čašica konjaka

Uputstvo:

  1. Iseckati pileće belo meso na kockice i pomešati sa 2-3 kašike soja sosa, konjakom i gustinom. Promešati i ostaviti da odstoji pola sata – sat u frižideru.
  2. Iseckati svo povrće na listiće, a beli luk izgnječiti.
  3. U vok tiganj (ili duboki tiganj) staviti 2-3 kašike ulja i dobro zagrejati da se dimi. Na tako ugrejano ulje, dodati beli luk, prstohvat soli, i belo meso oceđeno od paca (pac ne bacati, ostaviti sa strane za kasnije). Dodati đumbir na kraju. Brzim pokretima mešati meso i ne pržiti ga više od 2-3 minute. Proprženu piletinu vratiti u pac i preći na pripremanje povrća.
  4. Ponovo staviti ulje u tiganj, i zagrejati. Dodati malo soli i iseckano povrće. Pržiti povrće uz intenzivno mešanje nekoliko minuta i postepeno dodavati ExtraFino dodatak jelima, ExtraFino mleveni biber i alevu papriku.
  5. Nakon 2-3 minute, dodati u tiganj i prethodno proprženu piletinu s pacom u kom se nalazila, ExtraFino kikiriki, ExtraFino susam, ostatak konjaka i 3 kašike soja sosa.
  6. Intenzivno mešati jos nekoliko minuta dok se meso i povrće lepo ne sjedini, onda ukloniti sa vatre.
  7. Servirati toplo uz ExtraFino pirinač.