Kako da napravite domaći kikiriki puter i zašto je dobar za korišćenje
-
Kategorija: Uncategorized
-
Vreme pripreme: 5 minuta
-
Vreme kuvanja: 10-15 minuta
-
Pravljene domaćeg putera od kirikija je veoma jednostavno i brzo, a rezultat je zdrava poslastica. Kikiriki sam po sebi sadrži vitamin B, vlakna, folnu kiselinu i proteine, pa je samim tim puter od kikirija dobar za nas. Zbog velike količine vitamina B, naša koža bolje izgleda. Takođe je zbog svog sadržaja dobar za decu i sportiste. Zasitan je, i iz toga je dobar za mršavljenje. Iako jeste kaloričan, teško je pojesti veće količine, pa vas manje količine drže sitim duži vremenski period. Bitno je napomenuti da se ne preporučuje više od 2 kašike na dan.
Sastojci:
- 400g ExtraFino pečenog kikirikija
- Prstohvat soli
- 1 kašika ulja
Uputstvo:
- Sameljite sve sastojke u seckalicu dok ne dobijete glatku smesu. Čuvati puter u čistim teglicama u frižideru.
- Ukoliko sami pečete kikiriki, pecite ga na 175C u rerni na 10 minuta. Kada se malo ohladi, skine se ljuska rukama.