ExtraFino prirodno jabukovo sirće

Jabukovo sirće važi za eliksir već hiljadama godina, koristi se za mnogobrojne zdravstvene tegobe, najčešće za rešavanje problema sa povišenom telesnom težinom, kod kardio-vaskularnih bolesti itd. Ono nastaje kroz prirodni proces fermentacije ploda jabuke, pa transformacijom u alkohol, a daljom fermentacijom alkohola u jabukovo sirće. Jabukovo sirće u svom sastavu ima minerale i vitamine, aminokiseline, enzime. Od minerala najznačajniji su kalijum, kalcijum, fosfor, bakar, gvožđe i bor, a od vitamina treba napomenuti prisustvo provitamina C, vitamin A, vitamin E, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6, vitamin P i provitamin Beta-karoten.

Način izrade ExtraFino jabukovog sirćeta
Proizvodi se u uređajima tipa acetator, što predstavlja najčistiji način proizvodnje sirćeta. Veoma mali procenat proizvodnje jabukovog sirćeta na teritoriji Srbije radi se na ovaj način.
Jabukovo sirće i alkoholno sirće proizvodimo od svežih jabuka koje cedimo i alkoholnom fermentacijom prevodimo u jabukovo vino koje dalje u acetatorima oksidišemo u prisustvu sirćetnih bakterija i dobijamo prirodno jabukovo sirće. Alkoholno sirće dobijamo razređivanjem žitnog ili melasnog alkohola sa vodom i oksidacijom u acetatorima proizvodimo visokokvalitetno alkoholno sirće.

Benefiti jabukovog sirćeta
Ustanovljena je optimalna doza jabukovog sirćeta koju treba uzeti u toku jednog dana. To je rastvor od 2 kašike sirćeta u mlakoj, prethodno prokuvanoj vodi (oko pola litre), uz dodatak dve kašike meda. Ovaj eliksir pomaže kod bolesti grla, slabe cirkulacije i razmene materija u organizmu.

Takođe, pomaže i kod:
* dijabetesa
* kardio-vaskularnih bolesti, srca i krvnih sudova,
* regulisanja visokog krvnog pritiska,
* povišenog lošeg holesterola i triglicerida,
* stabilizaciju šećerne bolesti,
* lečenja arteroskleroze,
* mršavljenja i lečenja gojaznosti,
* psiho-fizičkih trauma(stresa),
* cirkulacije krvi, čisti ga od toksina i sprečava nastajanje tromba,
* varenja i čisti jetru,
* kamena u bubrezima i žuči,
* lečenja proširenih vena,
* migrene
* infekcija.

Posebno jača imunitet. Jabukovo sirće uspešno kontroliše metabolizam, leči akne, ekceme, svrab na koži, opekotine, perut i skoro da nema organa u čovečijem telu na koji ne deluje blagotvorno.
U ishrani sportista, ali i intelektualaca, jabukovo sirće i njegova kombinacija sa medom trebalo bi da zauzmu važno mesto. Kao što smo već napomenuli, ovo sirće je prebogato kalijumom, a on utiče na rad mišića i nerava, a učestvuje i u biohemijskim procesima na ćelijskom nivou.

Upotreba jabukovog sirćeta
Protiv hroničnog umora: pomešati tri kašičice jabukovog sirćeta sa šoljom meda, sipati u teglu i uzimati svako veče pred spavanje po dve kašičice ove mešavine. Drugi način je da kašičicu sirćeta sipati u čašu vode i piti za vreme ručka.
Za snižavanje krvnog pritiska: tri puta dnevno piti čašu vode sa dve kašičice jabukovog sirćeta.
Protiv glavobolje: popiti čašu vode u kojoj su razmućene dve kašike meda i dve kašike jabukovog sirćeta.
Protiv opekotina: na opekotinu naneti jabukovo sirće nekoliko puta. To ce sprečiti pojavu plika i ublažiti bol.
Za mršavljenje: Svako jutro na prazan želudac piti čašu vode sa jednom do dve kašičice sirćeta ili uz svaki obrok popiti casu vode sa dve kašičice sirceta. Terapija traje dva meseca. Jabukovo sirće utiče na sagorevanje suvišnog masnog tkiva.
Kod upale mišića: Za lečenje upale mišića natopite pamučnu tkaninu jabukovim sirćetom i umotajte upaljeni mišić. Oblogu držite oko 20 minuta, ako je potrebno postupak ponovite nekoliko puta u razmaku od četiri sata, sve dok bol ne nestane. Jabukovo sirće opušta mišiće i pomaže da se „izvuče“ mlečna kiselina iz mišića. Ako je sirće jako ili je starije od šest meseci treba ga razblažiti vodom. Obloge će bolje delovati ako su tople.

ExtraFino jabukovo sirće od prirodnih domaćih jabuka, koje je pored svih gorenavedenih upotreba idealno i za pripremu obroka, možete pronaći u sledećim prodajnim mestima: Aroma marketi, Mikromarketi, Koka-Mar, Super Vero, Plus Cash&Carry.

Baš je Extra kad je Fino.